19o

Андрій Найда: «Соціалізація ветеранів війни – серед наших першочергових завдань»

  • 2024.05.24 10:55
    • Громада
  • 98

23 травня міський голова Андрій Найда провів зустріч з представниками центру зайнятості, управління соціального захисту та ветеранської спілки для пошуку дієвих механізмів знаходити якомога більше програм та вакансій.

Адже кожен військовослужбовець, який повертається із зони бойових дій, потребує підтримки задля соціалізації в суспільстві. 

– Працевлаштування ветеранів війни – один із важливих аспектів соціалізації, тому ми чітко ставимо перед собою завдання сприяти тому, щоб наші Захисники, повертаючись, мали роботу, – переконаний Андрій Найда.

До слова, у центрі зайнятості для ветеранів війни є ряд актуальних вакансій, перспективних програм і мікрогрантів, які постійно оновлюються. Проте, не всі про них знають. Хоча й ведеться інформаційна політика та все ж найбільш обізнані саме ті військовослужбовці, які безпосередньо звертаються до центру. 

Тож на зустрічі прийняли рішення створити робочу групу, яка буде співпрацювати з фахівцями Центру зайнятості, ознайомлюватися з новими вакансіями й інформувати про всі оновлення демобілізованих військовослужбовців. 

– Соціалізація ветеранів війни – це спільна відповідальність держави, громади та кожного з нас, – підсумував міський голова. – Підтримуючи їх, ми можемо допомогти їм успішно інтегруватися в суспільство та жити повноцінним життям.

Інші новини