25o

Творча зустріч з відомим письменником

  • 2024.07.19 08:54
    • Громада
    • Культура
  • 30

18 липня в Калуській центральній бібліотеці ім. Тараса Шевченка відбулася чергова творча зустріч із письменником, журналістом Василем Добрянським та презентація його нового роману «Лілі».

Від попередньої зустрічі з калушанами минуло кілька місяців, а пан Василь привіз уже новий роман. 

Василь Добрянський — український письменник, який пише переважно в детективному жанрі, журналіст, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України. Освіту здобув у Львівському державному університеті ім. Івана Франка на факультеті журналістики. Працював у численних газетах, (зокрема, «Слово народу», «Західний кур'єр»). Був засновником і головним редактором журналу «Перевал». Творчий доробок становить 24 книги, половина з них – детективи. 

Деякі свої роботи він видає під псевдонімом Борис Крамер. 

Лауреат обласної літературної премії ім. Василя Стефаника, літературної премія ім. Юрія Яновського, грамоти Верховної Ради України, обласної журналістської премії ім. Богдана Бойка та інших. 

Отримав спеціальну відзнаку «Правосуддя» «Коронація слова – 2018» за роман «Пастка на полоза», Гран-прі «Коронація слова – 2019» за роман «Зламані сходи», “Гранд Коронація – 2021” за трилогію “Гетьманат” і Міжнародну відзнаку посольства Франції в Україні за роман «Вибір капітана Котляревського».

Психологічний трилер «Лілі» – роман-головоломка, в якому майстерно поєднуються горор і детектив, тісно сплітаються майбутнє з минулим, формуючи полотно із загадок та інтриг. 

Присутні на зустрічі мали змогу ставити запитання письменнику. Наприкінці всі охочі придбали книжки, а Василь Добрянський радо залишив на них свій автограф.

Інші новини