32o

На площі Героїв відбувся благодійний концерт

  • 2024.05.27 08:56
    • Громада
    • Культура
  • 83

У рамках відзначення Дня міста, у суботу,25 травня, на площі Героїв відбувся благодійний концерт.

Розпочав концерт багаторазовий переможець обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів - Зразковий духовий оркестр ПК "Юність" «Золоті сурми», керівники – Іван Шалата, Ярослав Гулимчук, диригент – Іван Шалата та ансамбль мажореток "Сузір’я", керівники - Ольга Квецко та Анастасія Лизень, тренер Софія Король. 

Географія виступів колективу доволі вражає: Україна, Польща, Німеччина, Греція. Двічі цьогоріч побували в Франції.

Енергія та щирість наших калуських виконавців, майстерність гри оркестрантів та неймовірні хореографічні композиції мажореток нікого не залишили байдужими.

Приємною несподіванкою для мешканців Калуша став виступ-вітання військового оркестру 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс". Як зазначили військовослужбовці, вони лише нещодавно повернулися із зони активних бойових дій. Там, під ворожими обстрілами, важливо підтримувати бойовий дух побратимів.

Також військовослужбовці подякували й управлінню культури, національностей та релігій та Калуській ДМШ за їх підтримку на мистецькій ниві.

«Мав за честь отримати подяку для всієї громади від начальника оркестру – військового диригента – лейтенанта Михайла Калакайла за допомогу військовій частині. Наша підтримка і надалі буде безперервно тривати! Щира вдячність військовим музикантам за відданість справі. Наступний день міста обов’язково буде в Переможній Україні», – відзначив міський голова Андрій Найда.

Усі кошти, зібрані під час виступу двох потужних оркестрів, буде передано Збройним Силам України. До Перемоги!

Інші новини