9o

Відбулася координаційна нарада з керівниками деканатів Калуської міської територіальної громади

  • 2021.04.14 18:35
    • Культура
  • 827

14 квітня 2021 року у приміщенні Центральної бібліотеки ім. Тараса Шевченка відбулась координаційна нарада при заступнику міського голови Надії Гуш з керівниками деканатів Калуської міської територіальної громади, участь у якій взяли: директор, головний лікар КНП «Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради» Михайло Гаврилишин, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Іван Дембич та начальник управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Любов Джуган.

Заступник міського голови Надія Гуш звернулась з проханням до керівників деканатів Калуської міської територіальної громади посприяти в інформуванні священнослужителів та прихожан храмів про дотримання необхідних карантинних обмежень, встановлених Постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236  «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) під час проведення Богослужінь в період Великодніх свят, а саме щодо участі не більше як однієї особи на 4 квадратні метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі). У ході обговорення даного питання священнослужителі поділились досвідом проведення Великодніх Богослужінь у період карантину, введеного у 2020 році, а також проінформували про власні практики з дотримання карантинних обмежень під час проведення похоронної відправи за померлою особою від коронавірсної хвороби.

Начальник управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Любов Джуган ознайомила присутніх з запланованими заходами до Великодніх свят, що відбуватимуться у Калуській міській територіальній громаді.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Іван Дембич звернувся до керівників деканатів з проханням проінформувати прихожан храмів нашої громади щодо шкідливості та небезпеки спалювання сухої трави і інших рослинних залишків. Іван Іванович повідомив, що внаслідок необережного поводження з вогнем, чи звичайної людської халатності й необачності на відкритих територіях, господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей, на узбіччях і навіть практично у центрі населених пунктів (переважно сільської місцевості) горить суха рослинність. Кількість таких пожеж не зменшується. Шкода від самовільного й неконтрольованого спалювання рослинних залишків різностороння й становить велику небезпеку. Спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей. Під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які несуть велику шкоду для здоров’я людини. Ліквідація таких пожеж відрізняється від інших тривалістю та потенційною можливістю збільшення масштабів. Для їх гасіння потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін, адже на відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися з великою швидкістю. Іван Дембич повідомив, що працівниками управління з питань надзвичайних ситуацій спільно з працівниками поліції здійснюються рейди-відпрацювання та встановлюються особи паліїв, яким загрожує кримінальна та адміністративна відповідальність.

Директор, головний лікар КНП «Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради» Михайло Гаврилишин проінформував священнослужителів щодо ситуації з захворюваністю на COVID-19 станом на даний час та повідомив про можливі наступні хвилі загострення даної хвороби. Одночасно, Михайло Богданович звернув увагу присутніх на низький рівень свідомості населення щодо вакцинації, наголосивши на тому, що вакцина, яка є в наявності виробляє імунітет та надає 76 відсотків гарантії не захворіти, або перенести захворювання у легкій формі. Михайло Гаврилишин повідомив про можливі незначні побічні дії вакцини (такі як підвищення температури та біль у місці ін’єкції), а також звернувся до керівників деканатів вакцинуватися самим та проінформувати прихожан храмів про важливість і необхідність вакцинації для осіб похилого віку і інших категорій громадян, зазначених у затвердженому Плані вакцинації населення від COVID-19.

Інші новини