20o

У День Державності калушани вшанували національних Героїв

  • 2024.07.15 12:11
    • Громада
    • Культура
  • 51

Сьогодні у Калуші з нагоди Дня Української Державності представники влади та громадськості вшанували видатних особистостей вітчизняного державотворення. 

До пам’ятних знаків та монументів Провіднику ОУН Степанові Бандері, головнокомандувачу УПА, генерал-хорунжому Романові Шухевичу, засновникові ОУН, полковнику Євгену Коновальцю, голові Центральної Ради УНР Михайлові Грушевському, політв’язню і дисидентові Олексі Гірнику, лідеру Народного Руху України Вячеславу Чорноволу та до Каменя Незалежності лягли квіти шани від вдячних калушан. Наша державність має понад тисячолітню традицію. І на кожному її етапі український народ боровся за своє право на самостійність і незалежність. У горнилі цієї боротьби впродовж віків священним полум’ям згорали сотні тисяч найкращих. Сьогодні величну і святу справу відстоювання Державності з честю продовжує нинішнє покоління. Дякуємо нашим Захисникам і Захисницям, нашим славним ЗСУ, які щодня героїчно боронять державу від російських загарбників. Вічна пам’ять і слава полеглим Героям!

День Української Державності сьогодні вперше відзначаємо у нову дату - 15 липня. Це державне свято було встановлено 2021 року указом президента України Володимира Зеленського (від 24 серпня 2021 року). Вперше відзначили у 2022-му.

Датою обрали 28 липня - у день пам'яті київського князя Володимира Великого та День Хрещення Русі-України. Але у зв'язку з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар, дата змістилася на 13 днів раніше. Тому тепер 15 липня - свято Української Державності.

Інші новини