-1o

Результати моніторингових досліджень водних об'єктів та грунтів

  • 2021.04.05 16:40
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 607

   Протягом І кварталу 2021 року фахівцями Калуської міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський лабораторний центр МОЗ України» продовжувались моніторингові дослідження на виконання Указу Президента України від 10.02.2010р. № 145 «Про оголошення території міста Калуша та сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району Івано-Франківської області зоною надзвичайної екологічної ситуації» в контрольних точках: індивідуальні криниці в селах Кропивник, Сівка Калуська, с. Мостище, с. Пійло; в мікрорайонах міста, які знаходяться в зоні впливу хвостосховищ ДП «Калійний завод»; контрольних точок для досліджень проб води централізованого водопроводу; по 2 проби ґрунту та води з контрольних свердловин в санітарно – захисній зоні полігону токсичних відходів ТзОВ «Оріана-Галев» та потічка Сапогів вище та нижче полігону, 2 контрольних точок з потічків Кропивник та обвідного каналу р. Сівка в зоні впливу ДП «Калійний завод» для щомісячних досліджень.

   В І кварталі 2021 року з контрольних точок центрального міського водопроводу за показниками  епідеміологічної та санітарно – хімічної безпеки  досліджено по 3 взірці води. Всі  проби питної води з центрального водопроводу КП «Водотеплосервіс»  відповідали вимогам ДСан ПіНу  2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною».

   Протягом кварталу досліджено 74 проби води криничної з контрольних точок міста та району,  6( 8.1 %) з яких не відповідають вимогам ДСан ПіНу  2.2.4-171-10 за санітарно-хімічними показниками безпечності та якості питної води.

   Досліджено15 проб води криничної в мікрорайонах м. Калуша, в 6 пробах виявлено вміст хлоридів в концентраціях 600,0- 622,0 мг/дм3 при нормі 350.0,0мг/дм3.

   Також проведено дослідження 56 проб питної води із криниць мешканців сіл Кропивник, Сівка Калуська, Мостище, Пійло. В досліджених пробах перевищення вмісту хлоридів не виявлено.

  В зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 обстеження всіх індивідуальних криниць не проводили.

 В зоні впливу Домбровського кар’єру проведено дослідження  води з поверхневих водойм: 3 проби з р. Кропивник, 3 проби з обвідного каналу р. Сівки, перевищення вмісту хлоридів не виявлено. 

  Протягом І кварталу 2021 року досліджено 6 проб води з контрольних свердловин (в СЗЗ полігону токсичних відходів ТзОВ «Оріана Галев»), 6 проб з поверхневих водойм (п. Сапогів, вище та нижче полігону), 6 проб ґрунту на визначення  вмісту гексахлорбензолу, всі проби стандартні.

 

 

                                                                  Управління з питань надзвичайних

                                                                  ситуацій Калуської міської ради

Інші новини