12o

“Репродуктивне здоров’я підлітків: що необхідно знати?”

  • 2024.04.26 15:30
    • Соціальна сфера
    • Охорона здоров'я
  • 48

  Здоров'я - безцінне надбання людини, важлива умова повноцінного і щасливого життя. Репродуктивне здоров'я є основоположним для загального здоров’я та благополуччя, а підлітковий вік – це сприятливий час для формування здорових звичок і способу життя, пов’язаним із сексуальним та репродуктивним здоров’ям, оскільки це період постійних фізичних, емоційних та соціальних змін, а також час, коли, коли багато людей починають розвивати стосунки з іншими. 

26 квітня 2024 року соціальним менеджером Калуського міського центру соціальних служб Василиною Кашівською, спільно з педагогічними працівниками Калуського ліцею               № 7 проведено інформаційно-просвітницький захід на тему: “Репродуктивне здоров’я  підлітків: що необхідно знати?”. На базі ліцею відбулася зустріч учнів 8-х і 9 -х класів з лікарем акушер-гінекологом  Калуської жіночої консультації Тетяною Гулянич. Увагу дітей акцентували на важливих складових репродуктивного здоров’я, розглянули яких фізіологічних змін зазнає організм та що впливає на формування особистості у період статевого дозрівання, як може змінюватися характер, уподобання та інтереси підлітка у цей період, чому чуттєві переживання стають більш глибокими та трапляються різні емоційні сплески, говорили і про вплив ризикованої поведінки та ранніх статевих відносин, з їх можливими наслідками як для фізіологічного, так і психологічного стану організму. Хочеться відзначити, що ліцеїсти “по-дорослому” поставились до проведеного заходу, з цікавістю сприймали інформацію, ставили запитання, брали активну участь в обговоренні теми.

          Зустріч була цікавою та інформативною. Сподіваємося, що проведені хвилини спілкування стануть хорошим орієнтиром для учнівської молоді на щоденному послідовному шляху формування здорового способу життя і збереження власного здоров’я.

Інші новини