28o

Розпочате будівництво нової школи у с. Боднарові має бути завершене!

  • 2023.10.30 14:23
    • Новини
  • 152

   Вже традиційно робочий тиждень міського голови Андрія Найди розпочався з ранкового об’їзду.

  І, на жаль, не з приємного. Бо знову повернулися до проблемного питання щодо зведення Боднарівської школи, яке в силу обставин стало довгобудом. Відлік цього будівництва бере початок у 1989 році. Періодично тут відновлювалися роботи, далі – знову припинялися, таке собі ходіння по колу. Водночас, є багато звернень від боднарівчан зі скаргами про те, що діти змушені навчатися у неналежних умовах. І справді, приміщення діючої школи доволі старе, з безліччю значних проблем, зокрема: відсутність питного водопостачання, вбиралень, стіни покриті грибком та інше.

   Звичайно, ми працюємо над поліпшенням цієї ситуації, заплановане виконання певних ремонтних робіт. Але, на жаль, це не змінить ситуації кардинально. Робити капітальний ремонт старої школи є нераціональним. Доцільніше було б відновити роботи довгобуду. «Ми неодноразово підіймали питання відновлення будівництва та введення нової школи в експлуатацію. Але зведення школи у Боднарові є виключно проектом держави та її зобов’язанням, проте у період 2021-2022 р.р. ми були готові сприяти співфінансуванням. Однак, війна внесла свої корективи у всю роботу», - зазначає міський голова.

  У 2022 замовник даних робіт – управління капітального будівництва Івано-Франківської ОДА – ліквідоване. Тоді ж було прийняте рішення – передати будівництво школи на баланс Калуської міської ради. «Ми, звичайно, з величезним задоволенням готові перейняти цей об’єкт, але за умови надання відповідного пакету документів, зокрема це - проектно-кошторисна документація, акти прихованих робіт та інша виконавча документація, яка би дозволила змінити замовника виконання робіт й спільно завершити будову», - поділився Андрій Найда.

  Попри чисельні звернення і до нині не отримано потрібної документації, що відповідно блокує дії міської ради. Зверталися до народних депутатів з проханням зрушити справу будівництва з місця. «Це питання ми й надалі будемо піднімати перед усіма державними інстанціями, зокрема перед Міністерством освіти та науки України. Сподіваюся, що, врешті-решт, нас все ж почують! Адже оглянувши сьогодні приміщення - бачимо, що будівля школи поступово псується. Необхідність завершити почате будівництво є терміновим!» - акцентував міський голова.

Інші новини