11o

Громада, інституційна спроможність та рейтинги 14 січня Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» нагадав про важливість економічного розвитку громад, опублікувавши «Всеукраїнський рейтинг інституційної спроможності та сталого розвитку громад» станом на 01.01.2022 року

  • 2024.01.15 09:10
    • Громада
    • Економіка
  • 89

   Це був ще довоєнний час і відрадно, що тоді Калуська громада очолювала рейтинг громад Прикарпаття та була 21 серед 300 кращих на Всеукраїнській платформі.

  Інституційна спроможність органів місцевого самоврядування у децентралізованій системі управління передбачає якісне надання послуг мешканцям громад. Рейтингом враховувалося 40 критеріальних показників, а джерелами інформації були: сайт громади, анкета, яка заповнюється працівниками муніципалітету і надається Фондом на запит громади, або департаментами ОДА та облрад, відкриті джерела, громадські звернення з документальними підтвердженнями. Відколи почалася війна обрахування припинено.

   «Невдовзі виповниться рівно 2 роки з часу початку повномасштабного вторгнення, але наша громада продовжує активно працювати. Ми намагаємося підтримувати належний стан у всіх сферах життєдіяльності наших мешканців. Так, викликів багато, безліч проблемних ситуацій, але ми стараємося долати всі труднощі, - зазначив міський голова Андрій Найда. - Калуська громада за цей час стала місцем нової домівки для ВПО, і звичайно, ми робимо все можливе для того, щоб бути надійним тилом для наших Захисників».

   Сьогодні важливими є не позначки рейтингу, а дієвість та єдність громад на шляху до Перемоги.

Інші новини