5o

Освячення символічної плити під будівництво пам’ятника загиблим учасникам бойових дій на території інших держав

  • 2021.02.13 12:24
    • Громада
    • Культура
  • 477

Афганська війна залишила невиліковну рану у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив друзів, синів чи батьків. Тридцять друга річниця виведення військ з Афганістану – важлива подія в житті усіх, хто був причетний. Не забудеться це горе, не відболить іще кілька поколінь.

12 лютого на розі вулиць Височанка та Бандери, відбулося освячення символічної плити, яку встановили на місці під будівництво пам’ятника загиблим учасникам бойових дій на території інших держав та Скверу військових ветеранів. 

Людство має пам’ятати і знати про страшні сторінки афганської війни, пам'ятати, що серед нас живуть люди, які в 20–30 років стали свідками і учасниками цих воєнних дій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, подвигом, героїзмом.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів та освятили пам’ятну плиту настоятель УГКЦ Святого Духа Височанки о.Ігор Пришляк та настоятель церкви мучениці Параскеви-П’ятниці ПЦУ у Довпотові, учасник бойових дій в Афганіста ні - Богдан Никорович.

Після освячення плити  до воїнів ветеранів звернулися секретар міської ради - Віктор Гільтайчук, заступник голови Калуської РДА - Оксана Канюка, скульптор - Ігор Семак, голова Калуського територіального об’єднання ветеранів Афганістану - Володимир Сорохтей.

Інші новини