28o

У районній військовій адміністрації відбулася зустріч із родинами загиблих захисників/захисниць України з Калуського району

  • 2023.01.18 11:00
    • Громада
    • Герої не вмирають
  • 295

   Триває 329 день визвольної війни України проти російських загарбників. Вірні сини і доньки України віддають свої життя за те, щоб їх рідні, кожен з нас, могли жити, працювати і розвиватись у вільній, демократичній країні. Загибель кожного воїна є непоправною втратою для кожної сім'ї, а тому соціальний захист родин загиблих захисників є одним з найважливіших на сьогодні питань.

   Вчора, 17 січня, міський голова Андрій Найда та його заступники Мирослав Тихий, Надія Гуш, Наталія Кінаш та Богдан Білецький взяли участь у зустрічі із представниками сімей наших загиблих Героїв цілого Калуського району в районній військовій адміністрації.
   Серед учасників цієї зустрічі були й голови інших територіальних громад району, керівники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, Пенсійного фонду в області, представники Калуського РТЦКіСП та Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
   Батьків, дружин, дітей, братів і сестер загиблих воїнів ознайомили з порядком призначення та розміру пенсії по втраті годувальника, поінформували про розмір виплати одноразової грошової допомоги в разі настання смерті захисника України та порядок отримання статусу члена сім’ї загиблого/померлого захисника та захисниці України, про порядок отримання "сірих" та "чорних" посвідчень і соціальні пільги, які передбачені законодавством.    На зустрічі родинам загиблих засновник стартапу Bank of Memories Андрій Меланчик та сестра загиблого Героя Юрія Ковальчука, Мар'яна Ковальчук, презентували проект цифровізації пам'яток про загиблих захисників. Про підтримку такого, дуже потрібного сьогодні, проекту міський голова Андрій Найда висловився ще 10 січня https://kalushcity.gov.ua/news/miskij-golova-zustrivsya-avtorom-startapu-bank-of-memories-andriyem-melanchikom-ta-kalushanami-mar-yanoyu-kovalchuk-j-vladislavom-cyupoyu-z-privodu-stvorennya-u-nashij-gromadi-cifrovih-pam-yatnikiv-zagiblih-geroyiv), що ще раз підтвердив на зустрічі, закцентувавши, що з бюджету Калуської громади буде виділено кошти на покриття необхідних витрат, а родинам загиблих слід тільки надати розробникам необхідні фото та інші матеріали, взяти участь у відеозйомках. Підтримали реалізацію такого проекту й голови інших територіальних громад. Родичі воїнів пдінімали різні питання, що їх турбують, на що представники влади давали відповідні роз'яснення.       

   Дуже важливо, що більшість учасників зустрічі погодились із тим, що необхідно розробити (обрати) один дизайн пам'ятника для усіх загиблих воїнів і такі встановлювати на могилах у всіх населених пунктах району.

Інші новини