19o

Разом долати кадровий дефіцит «Нові шляхи та напрямки працевлаштування для задоволення гострих потреб економіки у працівниках

  • 2024.08.19 20:50
    • Громада
    • Економіка
  • 39

Програми підтримки бізнесу» - семінар на таку злободенну тему відбувся сьогодні, 19 серпня у Калуші.


Зараз багато підприємств, бізнес загалом постали перед серйозною проблемою: значним кадровим голодом. Калуська громада, як потужний індустріальний осередок заходу України (в недалекому минулому і, сподіваємось, невдовзі після Перемоги) робить чимало для подолання викликів часу. Одним із таких дієвих кроків і став даний захід.


Конкретні пропозиції щодо задоволення потреб економіки у працівниках представило керівництво Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.


«Розуміючи ситуацію з демографією, з мобілізацією та з відтоком перспективної молоді за кордон, проблема кадрового голоду буде актуальною протягом 3-5, а то й десяти років», – вважає ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик. Керівники цього ВНЗ інформували присутніх представників бізнес-структур, установ та організацій про особливості дуальної форми навчання (працюєш і вчишся), а також – про можливості працевлаштування студентів 3-4 курсів. На думку Ігоря Чудика, відродження індустріальної сфери Калуша зараз є пріорітетом не тільки для області, а й для держави.
Андрій Найда, як очільник Калуської громади, і як колишній випускник ІФНТУНГу запевнив у всебічній підтримці альма-матер, цієї справжньої кузні кадрів, яка зазнала значних руйнувань внаслідок ворожого удару.


В ході семінару був підписаний меморандум про співпрацю та партнерство між управлінням молоді і спорту Калуської міської ради, Калуським фаховим коледжом економіки, права та інформаційних технологій ІФНТУНГ та Університетом ІФНТУНГ.
Крім того, директор Калуської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Сергій Дудинець поінформував про державні програми підтримки бізнесу та працевлаштування. А керівники філії Івано-Франківського обласного управління АТ ОЩАДБАНК розповіли про державні та банківські програми підтримки бізнесу.

Інші новини