20o

На Заліссі встановлять додаткові сміттєві урни

  • 2024.02.14 12:00
    • Житлово - комунальне господарство
  • 92

Маємо навчитися цивілізованого поводження із побутовими відходами.

   Під час ранкового об’їзду у середу, 14 лютого, Калуський міський голова Андрій Найда перевірив чистоту довкілля. На вулицях Глібова, Височанці, мікрорайоні Залісся стихійних сміттєзвалищ — чимало. Люди залишають непотріб біля доріг, у ярах і канавах. Часто викидають за кілька метрів від смітників. Для ліквідації таких смітєзвалищ доводиться залучати спеціалізовані приватні організації, і сплачувати за їхні послуги із бюджету громади.

   У 2022 році ліквідовано 17 сміттєзвалищ загальним обсягом 4,7 тис. кубометрів сміття у Калуші, Боднарові, Кропивнику, Тужилові, Мостищі, Середньому бабині, Студінці. На це затратили майже 700 тис. гривень. Торік лише у Калуші ліквідували 16 таких сміттєзвалищ загальним обсягом 299 кубометрів, сплативши за цю роботу 80 тис. гривень. У Калуській громаді послугу із вивезення твердих побутових відходів надає КП «ЕКО-ПРИКАРПАТТЯ». Під час об’їзду відзначили високу якість роботи: урни для сміття у належному стані, відходи вивозять вчасно, біля смітників охайно. Вирішили встановити додаткові сміттєві урни у мікрорайоні «Залісся».

  Водночас, звертаються до громадян: будьте свідомим і не засмічуйте довкілля. «На жаль, не всі мешканці громади усвідомлюють обов’язок турбуватися про довкілля. До прикладу, поліетиленовий пакет розкладається близько 400 років, — апелює Андрій Найда. — Звичайно, ми намагаємося ліквідовувати всі наслідки. Але треба розуміти, що дрібне сміття вітер розносить довкола. Усе зібрати просто фізично неможливо. Шкода, що в когось совість мовчить».

Інші новини