7o

РАДА З ПИТАНЬ ВПО ЗВЕРНУЛАСЯ ЩОДО ЦІН НА ОРЕНДУ ЖИТЛА

  • 2024.04.23 13:05
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 92

На ім’я міського голови звернулися представники ради ВПО. У листі вони просять  порушити питання до рієлторських компаній Калуша і старостинських округів  про затвердження цін на оренду житла до першого квітня 2025 року без тенденцій до підвищення.

«Багато осіб із числа ВПО з 1 березня 2024 року залишилися без державної фінансової допомоги на проживання, проблеми з доступним або соціальним житлом залишаються невирішеними, — йдеться у листі. — У Калуській громаді проживає біля 5 тис. ВПО. Соціальне житло розраховане на 81 особу у 3-х прихистках, що не покриває існуючих потреб, всі інші — змушені орендувати житло власним коштом за ринковими цінами».

Фіксована ціна на орендоване житло, на думку ВПО, дозволить їм більш ефективно планувати бюджет, повноцінно інтегруватися у громаду.

Калуська міська рада і її виконавчі органи постійно ведуть перемовини із міжнародними донорами про облаштування додаткового житла для ВПО. На жаль, органи місцевого самоврядування не мають юридичних підстав втручатися у роботу суб’єктів господарювання про регулювання цін за роботу чи послуги.

Принагідно звертаємося до ріелторів із проханням враховувати скрутне становище, в якому перебувають наймачі житла із категорії внутрішньо переміщених осіб, сприяти їхньому якісному обслуговуванню.

Інші новини