21o

Рада підприємців при виконавчому комітеті Калуської міської ради звернулася до центральних органів влади щодо підтримки розвитку зовнішньоекономічних зв’язків суб’єктів господарювання

  • 2023.11.30 14:45
    • Громада
  • 191
✅Сьогодні під час пленарного засідання п’ятдесят шостої сесії Калуської міської депутати підтримали звернення Ради підприємців при виконавчому комітеті до Президента України, Прем’єр-міністра та Голови Національного банку щодо підтримки та сприяння в забезпеченні розвитку зовнішньоекономічних зв’язків суб’єктів господарювання України.
  Дане звернення зумовлене тим, що Нацбанк планує обмежити термін повернення валютної виручки з 180 до 90 днів. До початку великої війни ця норма становила360 днів. В разі прийняття такого рішення Національним банком багато експортерів втратять свої ринки збуту, особливо – у віддалених країнах. Це призведе до зменшення надходжень коштів до бюджетів усіх рівнів.
   ????З метою недопущення цього і підтримки наших товаровиробників, які забезпечують валютою українську державу, Калуська міська рада і ухвалила дане звернення.
  Іншим рішенням депутати погодили проєкти Меморандуму про співпрацю та Грантової угоди з громадською організацією «Розвиток громадянських компетентностей в Україні».
  ✍️Відповідно до виграного гранту підписання Меморандуму дасть змогу забезпечити комплектування технічними засобами, обладнанням та матеріалами комунальну установу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Калуської міської ради». Прийнята угода передбачає співфінансування проєкту: з боку міської ради виділяється 20 тис. грн, а грантодавець надає 130 тис. грн.
Інші новини