19o

Завдяки участі в проєкті «Стійкі та інклюзивні громади в Україні» центр для ветеранів війни «4.5.0 «Прикарпаття» може отримати реабілітаційне обладнання

  • 2024.06.14 13:00
    • Громада
  • 62

Калуська громада бере участь у проєкті «Стійкі та інклюзивні громади в Україні», який реалізовує Міжнародна організація IOM Ukraine за підтримки Міністерства закордонних справ Японії.

Проєкт впроваджується з 31 березня 2024 до 30 березня 2025 року і має на меті згуртувати українське суспільство та посилити стійкість місцевих громад через сприяння реінтеграції ветеранів, членів їхніх сімей та сімей загиблих у цивільне життя. 

Від Калуської громади управлінням економічного розвитку міста Калуської міської ради подано заявку щодо придбання центру для ветеранів війни «4.5.0 Прикарпаття» реабілітаційного обладнання.

Сьогодні, 14 червня, Оксана Романчук, представниця відділу реінтеграції ветеранів МОМ, з метою проведення моніторингу відвідала об’єкт як учасника грантової програми. Пані Оксана повідомила, що за результатами огляду всіх, хто подав заявки, буде відібрано 20 пропозицій. Їм буде надано фінансову підтримку до 15 000 євро на реалізацію власних ініціатив. 

На зустрічі за участю заступника міського голови Богдана Білецького була присутня ініціативна група з реалізації зазначеного проекта. До складу ввійшли представники міської ради, ВПО, громадських організацій. Спілкуючись, детальніше розповіли про план заходів соціальної згуртованості громади. 

Керівниця ГО «Реабілітаційний центр ветеранів війни «4.5.0 «Прикарпаття» Василина Перегуда продемонструвала фактично виконані вже роботи щодо облаштування центру, та ті, що ще тривають. Зокрема повідомила, що наприкінці літа планують приймати вже перших відвідувачів.

Представниця міжнародної спільноти підкреслила важливість функціонування закладу такого типу в громаді. Результати моніторингу будуть відомі вже на початку липня.

Інші новини