24o

Міський голова Андрій Найда взяв участь у відкритті науково-практичної конференції в Фаховому коледжі культури і мистецтв 

  • 2024.05.13 16:33
    • Громада
    • Освіта
  • 86

13 травня у в Фаховому коледжі культури і мистецтв м. Калуша розпочалася ІІІ регіональна науково-практична конференція «СТОРІНКИ ІСТОРІЇ ТА СЬОГОДЕННЯ КОЛЕДЖУ: СПАДЩИНА. ІСТОРІЯ. ОСВІТА. КУЛЬТУРА. МИСТЕЦТВО. ОСОБИСТІСТЬ», приурочена 70-й річниці з дня заснування закладу.

Участь у відкритті заходу взяв міський голова Андрій Найда, який привітав колектив з ювілеєм та зазначив: «Я щиро вдячний студенсько-викладацькому колективу коледжу за їхню величезну роботу у царині культурних цінностей. Із впевненістю можу сказати - ми пишаємося тим, що саме у нашому місті діє такий надпотужний осередок освіти, де культуру та мистецтво вміло поєднують з наукою». 

Команда викладачів та студентів ФККіМ докладає максимум зусиль на освітньому та культурному напрямках. Уже втретє організована ними науково-практична конференція об’єднує навколо себе науковців, викладачів, студентів, аспірантів, щоб не загубити й крихти історії цього неповторного культурно-освітянського центру.

Захід розпочав директор коледжу Ярослав Яців, підкресливши всю важливість розвитку студентської молоді, особливо у цей надскладний час. Ярослав Петрович із вдячністю згадав тих, хто був при витоках створення освітянського закладу і принагідно продемонстрував архівні світлини людей – фундаторів колишнього училища культури. 

Сьогодні Ярослав Яців гідно продовжує опікуватися Фаховим коледжем культури і мистецтв на посаді директора, згуртовувати навколо спільної справи – навчання та розвитку студентської молоді, викладачів-професіоналів, які понад усе прагнуть дарувати свої знання іншим. 

Уже третій рік поспіль у закладі успішно реалізується наукова діяльність і це надзвичайно знаково. За цей період в коледжі з’явилися молоді науковці, які успішно захистили свої дисертації.  

Про високий рівень сьогоднішньої конференції свідчить склад її авторитетних учасників. З вітальним словом звернулися: начальниця управління культури, національностей та релігій ОДА Тетяна Бойко, директор навчально-наукового інститут мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника, кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України Володимир Федорак, докторка мистецтвознавства, професорка ПНУ ім. В. Стефаника, заслужена працівниця культури України Ганна Карась, завідувач кафедри менеджменту соціокультурних проектів, креативних індустрій, кандидат наук з державного управління, доцент ПНУ ім. В. Стефаника Василь Шикиринець, генеральна директорка Національної бібліотеки для дітей, президентка національної секції міжнародної ради дитячої та юнацької книги, президентка української асоціації працівників бібліотек для дітей, заслужена працівниця культури України, кандидатка культурології Алла Гордієнко. Організовувала та модерувала цей форум докторка філософії, завідувачка відділення культурно-мистецької освіти, викладач-методист ФККіМ Іванна Свирид.

Інші новини