10o

На засіданні штабу із забезпечення сталого проходження опалювального сезону

  • 2024.10.18 14:12
    • Громада
  • 23

18 жовтня під головуванням заступника міського голови Богдана Білецького відбулося чергове засідання штабу із забезпечення сталого проходження опалювального сезону, організації упередження аварій та проведення оперативних відновлювальних робіт на об'єктах життєзабезпечення Калуської міської територіальної громади в осінньо-зимовий період 2024/2025року. 

Опалювальний сезон у Калуськйі громаді офіційно розпочався 17 жовтня. Відповідне рішення «Про початок опалювального сезону 2024-2025 року в Калуській міській територіальній громаді» прийняв виконавчий комітет Калуської міської ради 16 жовтня на позачерговому засіданні.

Щодо договорів на постачання тепла, то практично майже всі заклади освіти, культури, медичні установи їх уклали. Завершують роботи по встановленню сигналізації витоку газу у Студінківській гімназії. У понеділок там має бути теж тепло.

Присутній на засіданні інспектор енергетичного нагляду управління Держенергонагляду в Івано-Франківській області Олександр Бойко повідомив, що з 17 по 24 жовтня проводиться комплексна перевірка АТ «Прикарпаттяобленерго» готовності Калуської громади до осінньо-зимового періоду. Про її результати буде повідомлено на наступному засіданні штабу.

Директор КП «Калуська енергертична Компанія» Петро Шевчук зазначив, що на сьогоднішній день почали заповнювати будинки, бюджетні установи. «Запущено газ по всіх котельнях. Після 16:00 сьогодні розпочнуть включати на прогрів всі бюджетні заклади. У понеділок у цих закладах має бути тепло», - акцентував керівник підприємства.

Керівники управляючих компаній поінформували про завершення деяких ремонтних робіт стояків опалення відповідно до звернень мешканців. В той же час акцентували увагу на тому, що є баагато таких, які знали про проблеми у власних квартирах і тільки зараз звертаються до компаній щодо надання допомоги. Хоча була можливість підготуватися до опалювального періоду завчасно. Проблемою також є безвідповідальність деяких мешканців, які свідомо нищать систему опалення у підвальних приміщеннях для своєї вигоди – крадіжки металевих елементів. 

Наступне засідання штабу буде проведено 25 жовтня.

Інші новини