24o

Проведено моніторинг з оцінки якості соціальних послуг у Калуській громаді

  • 2024.05.22 16:13
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 120

22 травня під головуванням заступниці міського голови Наталії Кінаш відбулося засідання комісії з проведення моніторингу та оцінки якості соціальних послуг, які надаються у Калуській громаді.

 Основними завданнями моніторингу є визначення кількості осіб в адміністративно-територіальній одиниці, які потребують соціальних послуг; кількості надавачів соціальних послуг та їх потужностей; забезпечення жителів громади якісними соціальними послугами, що відповідають їх потребам та ін. Починаючи з 2021 року моніторинг є щорічним.

Члени комісії заслухали звіти за 2023 рік щодо оцінки якості соціальних послуг:

- «догляд вдома», «соціальна адаптація» та «натуральна допомога» у територіальному центрі соціального обслуговування м.Калуша;

- послуг «соціальний супровід сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах», «соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування», «кризового та екстреного

втручання», «представництво інтересів», «консультування», «інформування», «посередництва (медіації)», «профілактики», «соціальної адаптації» у Калуському міському центрі соціальних служб; 

- послуг «соціальна реабілітація осіб з інтелектуальними та психічними порушеннями» та «соціальна адаптація» у комунальному закладі «Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Добродія Калуська».

Проведені опитування, здійснені аналізи інформації, вивчені показники результативності діяльності засвідчили достатній рівень надання соціальних послуг у Калуській громаді. Це було відзначено членами комісії. 

За результатами проведеного моніторингу розроблені відповідні рекомендаційні заходи, які спрямовані на покращення роботи центрів та установ, удосконалення процесу обслуговування й підвищення якості соціальних послуг.

Звіти додаються:

Приєднані файли

Інші новини