22o

У стоматологічній поліклініці коштом держави проводять протезування Захисникам

  • 2024.05.30 15:40
    • Громада
    • Для військовослужбовців та їхніх сімей
  • 72

Стоматологічна поліклініка Калуської міської ради увійшла у п’ятірку медичних закладів області, котрі проводять безплатне протезування зубів.

Міністерство охорони здоров’я України спільно з Національною службою здоров’я України запустили пілотний проєкт «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». 

В Івано-Франківській області на цей пакет законтрактувалися п’ять медзакладів, серед яких і стоматологічна поліклініка Калуської міської ради.

Послугу можуть отримати учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, військовослужбовці.

Щоб отримати безплатне протезування, потрібно звернутись до стоматологічної поліклініка Калуської міської ради, що знаходиться на вулиці Грушевського 88а, заповнити відповідну заяву та мати з собою такі документи: паспорт громадянина України, облікова картка платника податків; посвідчення (учасника бойових дій / особи з інвалідністю внаслідок війни / посвідчення учасника війни та/або військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу).

Гранична сума, яку профінансує держава на зубопротезування одного пацієнта, становить 14 984 гривень.

Нагадаємо, що в Калуській громаді також діє міська програма зубопротезування, якою можуть скористатися учасники бойових дій, інваліди війни, учасники АТО та ООС.

Розмір пільги – до 10 тис. гривень на одного пацієнта на рік на зубопротезування.

– Варто зауважити, що пілотний проєкт від держави не покриває витрати на лікування зубів, які планують протезувати, – наголошує директор стоматполіклініки Олег Шкляр. – Водночас таку медичну допомогу мешканці Калуської громади можуть отримати в рамках пільги, яку надають з бюджету Калуської громади за місцевою програмою.

До слова, в нас вже є пацієнти,які скористалися послугою зубопротезування, в рамках пілотного проєкту від держави.

Інші новини