23o

Через 10 днів у продажі будуть кавуни, вирощені в Калуській громаді

  • 2024.07.17 14:07
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 26

Про це повідомила Інна Федосєєнко, співзасновниця фермерського господарства «Овочі Слобожанщини». Зокрема зазначила, що цьогоріч на землі, яка перебуває в суборенді, на 10 га вже доспівають калуські кавуни. Їх висадили наприкінці травня. Сорт, каже, той самий, «засекречений».

Смакувати ягодою будуть в Івано-Франківську, Львові, й інших містах: «Ми практично забезпечимо нашими кавунами області заходу України, - каже п. Інна.

Окрім цього, в продажі вже є кукурудза, вирощена фермерами, капуста. Будуть цьогоріч торгувати й картоплею, баклажанами, помідорами, перцем. Їх небагато виростили, але на точках продажу їх можна буде придбати. Всього в суборенді фермерського господарства перебуває 35 га. Їх обробляють 5 працівників, серед них – й працевлаштовані через центр зайнятості. Допомагають також й студінчани.

Ще є одна приємна новина: у сім’ї фермерів в калуському пологовому будинку 1 липня народилася ще одна донечка.

П. Інна зазначає, що господарство має договори з чотирма супермаркетами, один з них – в Калуші. Готові надавати продукцію й в інші торгові точки. Також матимуть й власну, де реалізовуватимуть свою продукцію. Для співпраці з ФГ «Овочі Слобожанщини» запрошують телефонувати 0664182715.

Про кавуни, які були в минулому році, можна переглянути за посилання:

https://www.youtube.com/watch?v=glcahRGMUIU

Інші новини