24o

Проведено тематичний захід “А до нас прилетіли лелеки!”, для матусь, які виховують немовлят та дітей раннього віку

  • 2023.05.11 17:20
    • Соціальна сфера
  • 168

Під такою назвою 10 травня 2023 року, у рамках реалізації проєкту “СПІЛЬНО. Соціальні послуги”*, працівниками Калуського міського центру соціальних служб було проведено тематичний захід “А до нас прилетіли лелеки!”, для матусь, які виховують немовлят та дітей раннього віку.

Захід організований напередодні Дня матері, який щорічно відзначається у другу неділю травня та Міжнародного дня сім’ї, який відзначатиметься 15 травня, з метою популяризації сімейних цінностей та привернення уваги молодих матерів до питання важливості здійснення виховного процесу дитини, починаючи з її народження.

           Розпочалось дійство вітальним словом фахівця із соціальної роботи Василини Кашівської, яка розповіла присутнім про роботу Дитячої точки Спільно, що функціонує на базі Калуського ліцею № 7 та форми проведення занять, тематику, наголосили, що проєкт направлений також і на підтримку батьків та посилення їх спроможності піклуватись про дітей в умовах війни. Дитяча Точка покликана об’єднувати організації, які працюють у сфері дитинства, з метою допомоги сім’ям з дітьми.

            В ході проведення заходу, матері мали змогу обговорити актуальні питання щодо виховання дітей, поділитися власними переживаннями і надіями та перейняти досвід більш досвідчених матерів, які уже виховують власних дітей, говорили також про необхідність плекання таких життєвих цінностей, як любов, доброта, милосердя у кожній сім’ї, надання батьками позитивного власного життєвого прикладу, як зразка для наслідування дітям, про важливість духовної складової і дотримання моральних законів у житті кожної людини.

           На завершення, присутні отримали інформаційні буклети, масу вражень та позитивних емоцій, а ще - предмети дитячого одягу та дитячі іграшки, надані у рамках проектів, які фінансуються Unicef.

           #Проєкт СПІЛЬНО. Соціальні послуги*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”, СОС Дитячі містечка України, Соціальна синергія, Дніпровська ліга соціальних працівників, Всеукраїнська організація “Клас”

Інші новини