6o

У Калуші здійснюють мрії: діти з Новогродівки поділилися враженнями від перебування в громаді

  • 2024.08.20 21:03
    • Громада
    • Міжнародна співпраця та побратимство
  • 92

Завершився тиждень оздоровлення молоді з Новогродівки у Калуській громаді. 16 підлітків 12 серпня приїхали в Калуш з різних куточків України, куди їх закинула війна: з Києва, Дніпра, Гостомеля, Ужгорода та інших міст.


- Коли ми зустрічалися півроку тому з дітками з Новогродівки, то обіцяли що влітку однозначно організуємо відвідування міста Калуша, походи в гори та інші локації. Ми свою обіцянку виконали, - розповідає Андрій Найда.
Заступниця міського голови міста-побратима Новогродівки Ольга Сидорова підкреслила, що програма другого їхнього перебування в Калуші емоційна та насичена, як і минулого.
- Лінія фронту до Нвогродівки близько…Ми дуже довго збиралися. Поїздка була запланована давно, ми бронювали квитки. Адже діти їхали з різних куточків України. Перебувати в Новогродівці небезпечно. Коли ми всі зустрілися на вокзалі в Дніпрі, ми раділи просто тому, що зустрілися. Перебування в Калуші – це можливість разом спілкуватися і розуміти, що не вдома, а зовсім в іншому регіоні їх чекають, підтримують і просто раді, - зазначила Ольга Сидорова
- Коли мені запропонували поїхати сюди, я, звичайно, погодилася. Тому що Калуш – прямо в серденці, - призналася Ірина, юна мешканка Новогродівки.
- Карпати не схожі на терекони, - ділиться враженнями Володимир. – Це абсолютно дві різні речі. Вони мене зачарували. Я буду частенько приїжджати в Калуш. Хочу на Хом’як сходити, на Сеневірі побувати. Піднятися на Говерлу була моя давня мрія, яка здійснилася. Також в цій поїздці здійснилася моя друга мрія. Коли ми приїхали в Коломию, попросили гітару і заспівали всією нашою групою на все місто «Червону руту». Також співали різні пісні на Говерлі та коли спускалися з неї.
До організації та проведення програми відпочинку молоді з Новогродівки долучилися: Служба у справах дітей Калуської міської ради; Центр науково-технічної творчості учнівської молоді міста Калуша; КП «Парк культури і відпочинку ім. Івана Франка»; ПК «Мінерал» - кінозал «Час кіно»; ГО «Молодь в дії»; управління молоді та спорту; управління культури, національностей та релігій; Молодіжна рада; Центр художньої творчості дітей, юнацтва та молоді; басейн «Акваторія»; фермерське господарство «Овочі Слобожанщини»; Калуський ліцей №10; готель «Калуш»; «КРОКУС КЕМП».
- Робота працівників усіх вищеперелічених служб, установ та закладів стала запорукою вдалого відпочинку новогродівців у Калуській громаді. Пам’ятаймо, коли ми об’єднані спільною метою, спільними цінностями, ми стаємо непереможною силою! – подякував усім причетним до організації оздоровлення молоді Андрій Найда.
Більше – у відео.

Інші новини