27o

Профорієнтаційне тестування для всіх охочих і безоплатне навчання осіб поважного віку пропонує Калуська філія комп'ютерної академії «IT STEP»

  • 2024.02.15 15:25
    • Громада
    • Економіка
  • 153

  Відкриття у Калуші ще одного релокованого підприємства - комп'ютерної академії «IT STEP» - заплановане на кінець березня-початок квітня.

   Але представники закладу вже оголосили першочергові напрями, за якими мають намір працювати у місцевій філії. Це – два основні два проєкти: профорієнтаційне тестування і навчальна програма для людей третього віку. Профорієнтаційний проєктр розрахований на кілька вікових категорій: для молоді від 7-х класів шкіл, студентів профтехосвіти і вишів та дорослих, котрі вже мають освіту, але не працюють за спеціальністю, хочуть змінити роботу, та не володіють необхідними знаннями. Людей поважного віку академія запрошує на безоплатні навчальні курси, де вони опанують навички роботи з комп’ютером.

   Про соціальні проєкти і навчальні програми на комерційній основі розповіла співвласниця академії Любов Трибун 15 лютого в ході відеозустрічі з міським головою Андрієм Найдою та за участю керівника калуської філії Петра Івануджака, заступниці міського голови Надії Гуш, керівників управлінь освіти, культури, молоді і спорту, територіального центру соціального обслуговування, представників управління економічного розвитку міста. Комп'ютерна академія «IT STEP» є найбільшим в Україні міжнародним навчальним закладом, який спеціалізується на професійній комп'ютерній освіті.

   Академія має 107 філій у 22 країнах, сотні тисяч випускників по всьому світу. Після знищення російськими окупантами філій академії в Маріуполі та Мелітополі, було прийнято рішення релокуватися до Калуша. Не в останню чергу на рішення про вибір міста для релокації вплинула шалена тоді популярніть музичного гурту «Kalush Orchestra», розповів керівник Калуської філії Петро Івануджак. В орендоване приміщення уже завезено частину обладнання для навчальних лабораторій та камп’ютерних класів. Відкриття відділення академії дасть можливість мешканцям Калуської громади отримати якісні знання у сфері інформаційних технологій, сприятиме навчанню комп’ютерної грамотності дітей та дорослих за напрямами: розробка програмного забезпечення, мережі та кібербезпека, компютерна графіка й дизайн. Навчальні програми узгоджується з IT-індустрією та постійно оновлюється, тому студенти отримують найактуальніші та найзатребуваніші знання.

   17 лютого фахівці академії «IT STEP» проведуть в режимі онлайн безоплатний захід з кібергігієни. Запрошують долучитися всіх охочих https://kalush.itstep.org/event_3/it-talks .

Інші новини