6o

Профілактика соціального сирітства – це актуально

  • 2022.06.21 16:11
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 356

         Материнство - це дар привести у світ ще одну л   юдину, виховати її, виростити, однак готуватись до появи дитини на світ необхідно задовго до цього щасливого моменту і лише свідомий  підхід до материнства здатний забезпечити гармонійний розвиток та здоров’я малюка.

         З метою попередження раннього соціального сирітства, формування відповідального та усвідомленого батьківства та попередження відмов матерів від новонароджених дітей,  щотижня, у рамках співпраці Калуського міського центру соціальних служб та Жіночої консультації Пологового будинку Калуської ЦРЛ, проводяться профілактичні заняття з вагітними жінками, у формі  інтерактивних бесід та тренінгів.

       Страх і тривога за майбутнє дитини - ці відчуття знайомі кожній матусі, проте зараз, у період військового стану, їх концентрація надто висока. Нестабільний психологічний стан,  відсутність почуття безпеки, невизначене майбутнє, емоційні коливання, різні економічні та побутові труднощі — лише частина того, з чим зустрічаються на даний час вагітні жінки. 

       Фахівець із соціальної роботи Центру у доступній діалоговій формі навчає жінок почуватися комфортно у своєму теперішньому «стані», не боятися майбутніх труднощів, правильно піклуватися про малюка ще під час його внутріутробного розвитку. У неформальній атмосфері тренінгів учасники також мають можливість ближче познайомитися один з одним, поділитися власними переживаннями та перейняти досвід більш досвідчених матерів, які уже виховують власних дітей. З метою зниження рівня тривоги, таке спілкування є досить корисним та ефективним, оскільки сприяє досягненню емоційної рівноваги.

       Шановні майбутні батьки! Огорніть дитину любов’ю ще до появи на світ та гідно виконуйте свій обов’язок після її народження!

Інші новини