-1o

Проект калуської мануфактури Sklyanka.lab втілить мрії юних екоактивістів

  • 2021.09.16 15:37
    • Громада
  • 421
Олег Кіндрацький з братом Денисом ініціювали в Калуші Sklyanka.lab – екопроект з переробки скляних пляшок. Хлопці в майстерні, як вони самі її називають міні-лабораторія, власноруч виготовляють склянки, свічки, вази та інші предмети декору зі скла – дають друге життя пляшкам.
Зараз хлопцям потрібно зібрати суму 100 тисяч гривень на «Спільнокошті». І зробити це треба до 18.09.2021 року, тоді вони отримають від міжнародного фонду «Відродження» ще 100 тисяч гривень на розширення майстерні та організацію екологічних акцій, зможуть обладнати нове приміщення для своєї лабораторії, закупити інструменти, розхідні матеріали, муфельну піч для полегшення переробки скла й продовжити свою екоініціативу.
Юні екоактивісти Олег та Денис Кіндрацькі активно беруть участь у різних екологічних заходах для популяризації своєї ідеї, зокрема:
- двічі у “!FESTrepublic”, де Олег поділився враженнями: “У них є точка на старому скляному заводі, де зробили місце для відпочинку. Кожних вихідних вони влаштовують “вікенди”, де виступають діджеї, приїжджають якісь артисти, є цікаві зони. Музикант Влад Німак працює на “!FESTrepublic”, він з нами й зв’язався та запропонував поїхати. Ми один раз поїхали і нам дуже сподобалося. Вже були там двічі. Зустрічали там Наталку Карпу та Ірину Федишин, стендап комік Андрія Щегеля”, пише galka.if.ua;
у Львові на Craft Beer & Vinyl Music Festival;
- проводили майстер-клас для львів’ян на улюбленій точці @festrepublic;
- на АТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод", де станція "Екологічна" приймала друзів та гостей, а Sklyanka.lab проводила майстер класи та готувала каву від «Склянка.бар» у Івано-Франківську на «ЛРЗ-фест» від локації друзів @ecoreactive;
- 21 серпня у рідному місті облаштовували локацію у Калуському парку ім.Івана-Франка, провели майстер-класи та вперше відкрили «Склянка.бар» - альтернативна кава у склянках, яку  варили друзі зі Львова: @maryankachernetska @bodiamalg. Також можна було покрутити музику на ретро-програвачі.
Зараз хлопці просять долучитися до краудфандингу – допомогти зібрати кошти на проєкт від Sklyanka.labпереробку скляних пляшок у предмети побуту та декору для використання в довгостроковій перспективі.
Для втілення цих задумів їм потрібна підтримка у придбанні обладнання та витратних матеріалів, а саме:
  • муфельна піч (використовується для плавлення, гартування, випалювання чи іншої термообробки скла) 42000 грн.
  • шліфувальний верстат 9 500 грн.
  • гравер 1 300 грн.
  • розхідні матеріали для граверу 835 грн.
  • піскоструй (в комплекті) 8 642 грн.
  • шуруповерт 6 223грн.
  • брошури, дизайн (1000 шт.) 3 500 грн.
  • витрати для проведення екоакцій (6 екоакцій) 6 000 грн.
  • витрати для проведення майстер класів (6 майстер класів) 12 000 грн.
  • витрати на проведення кампанії "Спільнокошт" 10 000 грн.
Якщо брати Кіндрацькі зберуть потрібну суму, Міжнародний фонд "Відродження" подвоїть зібрані кошти.
Склад команди проекту: Олег Кіндрацький - автор проекту, Денис Кіндрацький - співавтор проекту, Віктор Павлів та Наталія Гасюк - учасники команди, Мар’яна Думенко - координатор, Зоряна Сенеджук - бухгалтер.
Детальну інформацію про проект можна дізнатися за посиланням: 
Інші новини