9o

Про особливості реалізації стратегії розвитку громади говорили на засіданні фокус-групи

  • 2024.10.28 15:39
    • Громада
    • Стратегія розвитку
  • 19

28 жовтня відбулася зустріч членів громадської спілки «Мережа правового розвитку» в рамках проєкту "Віднова" з представниками органів місцевого самоврядування.  

Елла Неміж та Інна Колесник провели фокус-групове дослідження спроможності команд щодо розробки та реалізації стратегії розвитку територіальних громад, як представників органів місцевого самоврядування, так і організацій громадянського суспільства, консультативно-дорадчих органів з цього питання. Від Калуської міської ради участь взяли заступниці міського голови Надія Гуш, Наталія Кінаш, керівники управлінь та структурних підрозділів.

- Ми маємо перелік питань для фокус-групи, щоб з’ясувати як відбувався процес розробки стратегічних документів, яка подальша їх доля, про взаємодію та комунікацію між представниками різних структурних підрозділів. Також розглядаємо проблеми та виклики, з якими стикаються в ході виконання стратегії, - розповіла Елла Неміж.

Учасникам заходу було запропоновано успішні кейси та приклади реалізації стратегії розвитку, а також інших прєктів, які включені до стратегічних документів громади. Преставниці спілки «Мережа правового розвитк» зазначають:

- Нас цікавить хто був долучений, хто бере лідерство у цьому питанні і з’ясовуємо, якими вміннями та навичками має володіти представник органу місцевого самоврядування, щоб брати участь в реалізації стратегії. Також досліджуємо яких навичок, знань, умінь бракує. 

До слова, Стратегія розвитку Калуської міської територіальної громади на 2022-2030 роки активно та ефективно реалізовується з липня 2021 року.

Дослідження відбуваються рамках проєкту «Віднова», що впроваджує БФ «Стабілізейшн Суппорт Сервісез», громадською спілкою «Мережа правового розвитку» у співпраці з гуманітарною організацією «Людина в біді» за фінансової підтримки Чеської агенції розвитку.

Зазначений проєкт лише розпочався, і реалізовується у межах 2 областей – трьох громадах Івано-Франківської та Миколаївської. Нещодавно в рамках «Віднова» відбувався конкурс молодіжних проєктів.

Інші новини