9o

ТУЇ, БЕРЕСКЛЕТ І ЛАВАНДУ ПОКРАЛИ ІЗ КЛУМБ У КАЛУШІ 

  • 2023.10.05 15:54
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 276

Із клумб у Калуші покрали рослини.

Вандали понівечили квітники біля будинку № 18 на вул. С. Бандери та «Квітучу карту України» на «трикутнику» біля головного входу до парку культури і відпочинку імені Івана Франка. Сьогодні працівники КП «Калушавтодор» замість рослин застали тільки ями. 

- Посадимо троянди – крадуть троянди, висадимо інші квіти – і їх крадуть. Прикро, бо це – велика людська праця для того, щоб місто було красивим. Клумбу біля будинку на вул. Бандери, 18, облаштували, буквально, позаминулого тижня. А «Квітуча Україна» висаджена на початку сезону. Будемо вираховувати вандалів, можливо, за допомогою камер відеоспостереження, - зазначив директор КП «Калушавтодор» Роман Скібіцький.

На місці вкрадених росин посадять нові. 

- Без цих рослин клумба втрачає належний вигляд. Тому ми будемо насаджувати нові на їхнє місце. Ми навчені гірким досвідом, тому постійно усе вирощуємо про запас, - каже начальниця дільниці з озеленення КП «Калушавтодор» Анна Бігун. – Крадуть постійно, але найбільше – навесні і восени. Коли квіти добре приживаються, і «газди» приглядають щось нове для своїх клумб. Лаванда, хвойні, хризантеми – котрий кущ більший… Троянди – то, взагалі, окрема тема. І крадуть із корінням, і виламують.

У Калуші квітне 3303м 2 клумб. Із них 210м2 облаштовані упродовж року. Комунальники ставляться до озеленення міста креативно: квітнуть герб і карта України, клумби у патріотичних кольорах, екзотичні рослини. Квітники ваблять око упродовж усього теплого сезону. У місті висаджено майже 35 видів квітів.

- Найпершими розквітають тюльпани, крокуси, нарциси, маргаритки. До перших морозів ще квітнуть хризантеми, чорнобривці, троянди, цинія. Улітку ж око тішать агератум, тагетіс та багато інших видів, - розповідає Анна Бігун. – Красива клумба – результат роботи великої кількості людей. Коли висаджуємо, працює кілька бригад по троє людей у кожній. За кожною клумбою закріплена людина, яка щоранку, ще до 8 години, обходить, дивиться, де щось можна поправити, прибрати. Для прополювання теж формуємо спеціальну бригаду. Плюс – постійно поливаємо. До цієї роботи залучені, фактично, всі працівники дільниці озеленення.

Працівникам прикро, що калушани так недбало ставляться до їхньої важкої праці. 

Будьмо свідомою громадою! І квітучою!

Інші новини