11o

25 вересня – День позашкілля!

  • 2023.09.25 11:20
    • Громада
    • Освіта
  • 337

25 вересня в Україні відзначають День позашкілля. Позашкільна освіта є невід’ємною складовою системи безперервної освіти. У Калуській міській територіальній громаді у сфері позашкільної освіти функціонує три заклади: центр науково-технічної творчості учнівської молоді (директорка Оксана Канюка), центр художньої творчості дітей, юнацтва та молоді (директорка Віталіна Липовська) і Кімната школяра (директорка Романа Апостолова).

Саме туди, до педагогів-позашкільників, біжать у позаурочний час дітлахи. І не тому, що треба, а тому, що цікаво, захоплююче, емоційно й корисно. Тут мають можливість розвивати свої здібності, таланти й готуватися до майбутньої професії сотні юних калушан. На базі міського Центру науково-технічної творчості учнівської молоді діє 70 гуртків, які відвідують 985 дітей.

ЦНТТУМ працює за еколого-натуралістичним, науково-технічним та дослідницько-експериментальним напрямками. 1335 вихованців займаються у міському Центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді. Навчальний процес здійснюється за художньо-естетичний напрямом. У закладі функціонують відділення музично-хореографічного мистецтва та образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва. В 11 гуртках, які діють у Кімнаті школяра, займається 170 діток. Установа діє за спортивним і гуманітарним напрями. 

Вітаємо педагогів, вихованців та усіх причетних з Днем позашкілля!

Інші новини