30o

На відкритті меморіальної дошки Олександрові Переведенцеву висадили кущі калини

  • 2024.07.16 13:34
    • Громада
  • 27

Відкриття меморіальної інтерактивної дошки в пам'ять про Героя Олександра Переведенцева об’єднало сьогодні, 16 липня, рідних Захисника, побратимів, співробітників, скорботну громаду на подвір’ї Філії ПАТ Прикарпаттяобленерго «Калуський РЕМ».

Олександр Переведенцев розпочав свою діяльність у галузі енергетики ще у 1997 році. Саме тоді чоловік став частиною команди «Прикарпаттяобленерго». Спочатку працював електромонтером лінійної бригади Калуського РЕМ, а згодом старшим інспектором ВК ТВЕ Філії «Західна». 

Любов до України, що сповнювала його серце, стала поштовхом до того, щоб стати на захист рідної Землі та нести світло правди, справедливості та свободи. Із червня 2015 року до серпня 2016 Олександр гідно та віддано давав відсіч окупантам у зоні АТО, добровольцем доєднавшись до лав 59 бригади 11 окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь». І навіть на фронті як справжній енергетик стояв на захисті світла. Коли через безперервні бойові дії та артилерійські обстріли були пошкоджені лінії електропередач, бійці батальйону «Київська Русь» охороняли стратегічний об’єкт до повного відновлення роботи. 

Коли почалося повномасштабне вторгнення Герой знову не міг стояти осторонь біди, що прийшла в Україну. Тож із березня 2022 служив у лавах 71 єгерської бригади у складі десантно-штурмових військ ЗСУ. 

Пройшовши найгарячіші точки війни, був демобілізований наприкінці 2023 року. На жаль, доля розпорядилася так, що Герой поповнив лави Небесного Війська. 1 червня 2024 року Олександр Переведенцев раптово помер від серцевого нападу. 

Сьогодні ми згадували життєвий та бойовий шлях Героя, дякували йому за мужність та відданість Україні. А меморіальна інтерактивна дошка надалі слугуватиме надійним джерелом пам’яті про Воїна. 

Представники компанії АТ «Прикарпаттяобленерго» у ході заходу вручили символічні подарунки родині покійного Захисника. Колектив глибоко шанує світлу постать свого колеги та всіх, хто віддав життя за Україну, і тих, хто й досі бореться за її незалежність. На завершення заходу біля меморіальної дошки колеги та рідні Захисника висадили кущі калини як символ увіковічнення пам’яті про Героя Олександра Переведенцева.   

Маємо пам’ятати, що ми повинні зробити все можливе, щоб пам'ять про Героїв жила вічно. Це наш обов’язок! Вічна слава Героям! 

Маємо пам’ятати, що ми повинні зробити все можливе, щоб пам'ять про Героїв жила вічно. Це наш обов’язок! Вічна слава Героям!

Інші новини