10o

Сьогодні Євгенові Гірнику – 70!

  • 2024.01.11 13:33
    • Громада
  • 150

11 січня 70 років виповнюється громадському активісту, політичному діячеві, нашому краянину Євгенові Гірнику.

Народився ювіляр у Калуші, в сім’ї українського дисидента і політв’язня, Героя України Олекси Гірника.

Після закінчення Львівської політехніки працював на підприємствах ВО «Хлорвініл»: сульфатній збагачувальній фабриці, заводі калійних добрив.

Наприкінці 80-х років минулого століття активно доєднався до національно-визвольних процесів відновлення української державності. Був активним учасником міськрайонного Товариства української мови «Просвіта», крайових організацій Народного Руху України, Конгресу Українських Націоналістів. 

Депутат I демократичного скликання Калуської міської та І, II, IV, V скликань Івано-Франківської обласної рад. Упродовж багатьох років займав високі посади: був головою та 1-им заступником голови виконкому Калуської міської ради, 1-м заступником голови Калуської РДА.

Народний депутат України IV і V скликань. 

Будучи активним учасником багаточисленних державотворчих рухів і процесів, свою невтомну енергію і діяльність завжди спрямовував на утвердження ідеалів української нації, на розбудову і зміцнення державності, на впровадження і розвиток засад місцевого самоврядування, на національно-патріотичне виховання юнацтва і молоді. 

Очолює Фундацію ім. Олекси Гірника. Є незмінним активним репрезентантом Координаційної Ради політичних партій та громадських організацій Калущини.  

Нині Євген Гірник продовжує свою активну діяльність у суспільному, громадсько-політичному житті Калуської громади, Прикарпаття, України. 

Сьогодні з нагоди ювілейного дня народження міський голова Андрій Найда вручив Євгенові Олексійовичу високу нагороду - золотий значок "Калуш".

Щиро вітаємо з ювілеєм і бажаємо міцного здоров’я та подальшого натхнення у діяльності, спрямованій на утвердження ідеалів демократичної Української держави.

Інші новини