19o

ПРОБЛЕМИ НА «КАРПАТНАФТОХІМІ». ВІДБУЛОСЯ ПОЗАЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ ТЕБ ТА НС

  • 2024.05.21 19:41
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 115

Минулого тижня НЕК «Укренерго» довело ліміти споживання електроенергії та потужності товариства «Карпатнафтохім». За словами заступника гендиректора товариства Яреми Рудика, цього –недостаньо. 

Із приводу ситуації на товаристві сьогодні, 21 травня, скликали позачергове засідання міської комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

— Остання телефонограма диспетчера: зменшити споживання до 1 Мвт. Для «Карпатнафтохіму» це рівнозначно нулю. Тільки споживання очисних споруд — мінімум 2 МВт, — зазначив Ярема Рудик.

У товаристві запевняють, що звели споживання електроенергії до мінімуму. Нині на товаристві працюють тільки об’єкти критичної інфраструктури. Зокрема, це очисні споруди, цех водопостачання і каналізації і а також цех розділення повітря і відділення розливу етилену і пропілену цеху розливу вуглеводнів. 

Днями на «Карпатнафтохімі» сталася серйозна поломка: вийшов із ладу один із кабелів, яким відбувалося енергопостачання очисних споруд від філії «Калуська ТЕЦ» товариства «Констанза».

Міський голова Калуша Андрій Найда відзначив, що у критичній ситуації опинилися очисні споруди. Ситуацію врятував перехід на резервне живлення.

Щоб відремонтувати несправний кабель, треба ресурсу і працівників, яких на товаристві критично бракує. 

Комісія вирішила 24 травня підготувати звернення:

- до НЕК «Укренерго» щодо відновленя постачання "Карпатнафтохім" від ПГВ 32; розгляду можливості незастосування до ТОВ «Карпатнафтохім» граничних величин споживання електроенергії;

- До голови Івано-Франківської ОВА із проханням посприяти у вирішення ситуації, що склалася на товаристві у зв’язку із застосуванням граничних величин споживання електроенергії; а також відновленням постачання «Карпатнафтохім» від ПГВ 32.

Інші новини