17o

Про завершення проєкту “СПІЛЬНО. Соціальні послуги"

  • 2024.03.04 13:05
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 123

           З 1 листопада 2022 року по 29 лютого 2024 року спеціалістами Калуського міського центру соціальних служб спільно з педагогічними працівниками Калуського ліцею № 7, реалізовувався проєкт “Спільно. Соціальні послуги для сімей в громаді”, що впроваджувався за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

         Дитяча точка “Спільно” – це дружній для дитини простір, де упродовж 16 місяців надавалися послуги психосоціальної підтримки, проводилися різні розвиваючі пізнавальні та інформаційно-просвітницькі заняття, творчі майстерні, майстер-класи, профорієнтаційні заходи, спортивні естафети, рухливі ігри.

       До роботи Точки неодноразово залучалися інспектори відділу запобігання надзвичайним ситуаціям  Калуського районного управління ГУ ДСНС в Івано-Франківській області, з метою проведення профілактичних заходів з мінної та пожежної безпеки, лікарі-педіатри Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, з метою формування  здорових харчових звичок та збереження здоров’я школярів. До бесід з національно-патріотичного-виховання з метою підвищення рівня громадянської свідомості дітей на Дитячу точку запрошувалися юристи Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, долучалися і працівники Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства, яка діє при Калуському міському центрі соціальних служб, котрі проводили тематичні заняття з протидії булінгу, домашньому насильству, гендерно зумовленому насильству, торгівлі людьми тощо. У проведенні пізнавальних та розважальних заходів брали участь місцеві журналісти та працівники управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради. Учасники занять охоче йшли на контакт, з захопленням виконували запропоновані їм завдання, отримували масу позитивних емоцій та приємних вражень від зустрічей.

          Проєкт був направлений на надання психосоціальної підтримки дітей через дружні до дітей простори та мобільні команди, підтримку батьків та посилення їх спроможності піклуватись про дітей в умовах війни. У рамках проекту було організовано і роботу груп взаємопідтримки батьків, щотижнево проводилися заходи з вагітними жінками у Жіночій консультації СП ”Пологовий будинок“ КНП “Калуська ЦРЛ”, індивідуальні консультації, надавалися послуги гуманітарного кейс-менеджменту.

           Від імені Калуського міського центру соціальних служб  висловлюємо щиру подяку МБО «Партнерство «Кожній дитині» в особі директорки Василини Дибайло та експерту з розвитку соціальних послуг, координатору проекту “СПІЛЬНО” Дмитру Дерев’янку за допомогу та співпрацю в рамках реалізації проєкту “СПЛЬНО. Соціальні послуги” у Калуській громаді та всім, хто долучався до СПІЛЬНОЇ активної взаємодії!

        Нагадуємо, що #Проєкт СПІЛЬНО. Соціальні послуги*, впроваджувався Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”, СОС Дитячі містечка України, Соціальна синергія, Дніпровська ліга соціальних працівників, Всеукраїнська організація “Клас”

Інші новини