18o

Про засідання Калуської міської ради (тридцять дев’ята сесія восьмого демократичного скликання)

  • 2023.01.26 18:00
    • Громада
  • 79
   Засідання Каулської міської ради (тридцять дев’ята сесія восьмого демократичного скликання) сьогодні розпочалося з благословення капелана, депутата міської ради о. Федора Мороза та освячення Йорданською водою усіх присутніх.
   На порядку денному було 69 питань, з яких прийняті відповідні рішення. Внесено зміни до ряду Програм Калуської міської ради стосовно розвитку освіти, соціального захисту, управління комунальним майном, надання підтримки внутрішньо переміщеним особам і родин - учасників бойових дій та ін.
   Зокрема, внесені зміни й до Програми розвитку та фінансової підтримки КНП «Стоматологічна поліклініка Калуської міської ради» на 2022-2024 р.р. До переліку пільгових категорій, які можуть скористатися послугами установи, тепер буде внесено військовослужбовців, які сьогодні воюють на передовій та членів сімей загиблих бійців.
   Також на 2023 рік встановили доплати для освітян, які були і в минулих роках. Зокрема, керівникам міських професійних спільнот, педагогам, які підготували переможців олімпіад, конкурсів різних рівнів та учителям ліцею ім. Дмитра Бахматюка.
   З ініціативи колективу Кропивницької гімназії проголосували за передачу генератора закладу одній з військових частин, наголошуючи, що зараз на фронті він потрібніший.
   З основного - тепер на території громади піротехнічні засоби (феєрверки, петарди, та інші піротехнічні засоби, незалежно від класу) не тільки не можна використовувати, а й продавати чи передавати будь-кому.
   Також з місцевого бюджету буде виділено 1,8 млн грн для викупу земельних ділянок для суспільних потреб, а саме з метою розширення території нового кладовища на Височанці.
   Затвердили надання дозволу на розроблення детального плану території для облаштування в перспективі кладовища в районі вул. Промислова. А також - на розроблення детального плану території для будівництва модульних котелень в районі вул.Тихого, 6, вул. Б. Хмельницького ,18, вул. Хіміків, 18; реконструкції теплопунктів під модульні котельні в районі вул. Литвина, 4 та Пушкіна, 4. Передбачається, що в майбутньому зазначені об’єкти, які працюватимуть на твердому паливі, забезпечуватимуть теплом комунальні установи, в основному - заклади освіти.
   Кожне рішення, яке прийняте сьогодні є важливим і спрямоване на розвиток громади.
На доопрацювання відправлено питання щодо Програми попередження аварійних ситуацій систем електропостачання багатоквартирних житлових будинків, які відключені чи будуть відключені у 2023 році від системи централізованого опалення на 2023 р.
Інші новини