14o

«Промислова зона ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ». Купатись, ловити рибу заборонено»

  • 2023.06.08 08:30
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 230

В системі водопостачання ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» експлуатується шламонакопичувач, який розташовано біля Промвузла цеху водопостачання та каналізації за адресою: м. Калуш, вул. Заводська, 21 (біля колишнього підприємства <<Аверс»).

Шламонакопичувач це двохсекційна гідротехнічна споруда, яка призначена для складування шламів і освітлення води, яка поступає зі станції очистки води. Загальний об'єм секції №1 становить 111 тис.м³; секції №2 - 135,7 тис.м³. Площа шламонакопичувача в контурі підніжжя дамб становить 9,6 га. Максимальна глибина води в секціях шламонакопичувача складає 5,0 м.

Дана гідротехнічна споруда використовується виключно для виробничих потреб ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» і не призначена для загального водокористування.

3 метою інформування людей про заборону відпочинку і рибальства по периметру шламонакопичувача встановлено попереджувальні щити з інформацією - «Промислова зона ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ». Купатись, ловити рибу заборонено». Незважаючи на це, постійно спостерігається присутність відпочиваючих та рибалок на території шламонакопичувача, що підвищує ризик виникнення надзвичайних ситуацій на даному об'єкті.

Інші новини