11o

Про заборону спалювання сухої рослинності

  • 2021.10.21 08:46
    • Служба 101 інформує
  • 324

Шановні жителі Калуської міської територіальної громади черговий раз нагадуємо Вам, що спалювання сухої рослинності, несе не тільки шкоду природній флорі та фауні, але й зростає небезпека поширення вогню на житлові масиви, що може завдати неабияких людських та матеріальних втрат.

Домінуючим фактором загоряння є необережне поводження з вогнем, тому перебуваючи на відпочинку за містом, господарюючи на присадибних ділянках та на відкритих територіях, прибираючи на прилеглих територіях установ, підприємств та організацій, завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки: не спалюйте суху рослинність, не розкладайте багаття у лісах, на торфовищах, утримайтеся від куріння чи користування відкритим вогнем у цих місцях.

Пам’ятайте, що несанкціоноване випалювання сухої рослинності – злочин, за який законодавством України передбачена відповідальність!

Обирайте безпечні способи господарювання на присадибних ділянках, пам’ятайте, що випалювання сухої рослинності завжди пов’язане з ризиками перекидання вогню на розташовані поруч будівлі, лінії електропередач та лісові насадження, а продукти горіння небезпечні для людського здоров’я та довкілля.

Вирушаючи до лісу на відпочинок, обирайте спеціально визначені місця – рекреаційні зони. Подбайте про те, щоб обкопати багаття по периметру, а непогашений вогонь не залишайте без нагляду. Водіям варто пам’ятати, що за сухої погоди спричинити пожежі в екосистемах здатен навіть непогашений сірник або недопалок, викинутий на узбіччя.

Закликаємо Вас шановні жителі громади об’єднати зусилля у боротьбі з несанкціонованим випалюванням сухої рослинності.

Якщо Ви стали свідком пожежі, що розгоряється, спробуйте затоптати, засипати піском чи залити водою місце загоряння. Якщо ж не вдається впоратися самотужки або помічена Вами пожежа уже набула значних розмірів, телефонуйте за номером 101!

Інші новини