29o

Про відповідальне батьківство

  • 2023.02.15 13:03
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 221

Народження дитини – це подія, яка є найважливішою в житті кожної сім’ї, котра докорінно і безповоротно змінює життя, надає йому нового змісту. Це момент, коли ти починаєш відчувати відповідальність за чиєсь життя, коли тебе переповнює щастя, адже ти – БАТЬКО чи МАМА!

   Перший досвід спілкування та взаємодії з іншими дитина отримує в рамках сім'ї, а вже пізніше цей досвід виходить за межі оточення близьких людей. Батьки, які привели  дитину на світ є взірцем для наслідування у формуванні цінностей та життєвих орієнтирів. Безумовна турбота, увага і любов необхідна дитині для того, щоб розвинути впевненість у собі, яка буде основою формування її як особистості в дорослому житті.

   Всі ми родом з дитинства. Саме в дитинстві закладається фундамент, на якому в подальшому стоятиме духовне і фізичне здоров′я людини.

   Кажуть, що це найщасливіша пора життя. Але чи для кожного?  В процесі роботи, представники соціальних служб міста, зустрічаються, на жаль, з непоодинокими випадками невідповідального батьківства, і навіть домашнього насильства, внаслідок якого страждають діти. Маленька людина не повинна з раннього віку спостерігати негативні приклади поведінки дорослого світу, який її оточує скрізь і навіть у межах рідного дому.

   Якщо в родині, де зростає дитина, між батьками панує любов, злагода і доброзичливість, дитина підсвідомо отримує заряд оптимізму на все життя, позитивного світосприйняття. в юному серденьку закарбовується відчуття і усвідомлення своєї потрібності в цьому світі.

   Материнство і батьківство - це чудовий дар привести у світ ще одну людину, виховати її, виростити, однак готуватись до появи дитини на світ необхідно задовго до цього щасливого моменту і лише усвідомлене ставлення та відповідальний підхід здатний забезпечити їй в подальшому гармонійний розвиток та здоров’я.

Інші новини