2o

Про учасників проєкту «Віднова»: обери та проголосуй

  • 2024.10.17 14:16
    • Громада
  • 41

Проєкти, які наберуть найбільше голосів, зможуть отримати до 5 000 євро для реалізації своїх ідей

Детальніше про учасників презентацій в рамках проєкту «Віднова».

  1. ГО «Вільні калуські люди»

Проєкт «Знати – не соромно»

Ціль проєкту: залучити молодих людей до участі в тренінгу та лекціях з сексуальної просвіти, зменшити ризик статевих девіацій, насильства та дискримінації, а також поліпшити фізичне та психологічне здоров'я молоді.

Очікуваний результат: підвищення рівня сексуальної освіти серед молоді, зміцнення здорових стосунків та формування відкритого і толерантного суспільства.

  1. ГО «Інститут Суспільних Ініціатив»

Проєкт «Соціокультурна інтеграція та адаптація для людей з числа ВПО спільно з місцевим населенням в Калуській громаді»

Планують охопити різними активностями 1000 учасників. При реалізації проєкту працюватиме мегапрофесійна команда тренерів. На учасників чекають: екскурсії у кращі місця Прикарпаття, курси з української та англійської мови, логопедичні консультації, ІТ програмування, музикотерапія, арт-простір, психологічна підтримка.

  1. ГО «Молодий Рух»

Проєкт «Молодіжний простір «Kvartal-13»

Мета проєкту: створення сучасного молодіжного простору «Kvartal-13» у відремонтованому приміщенні гуртожитку Калуського політехнічного фахового коледжу. Простір буде призначений для проведення тренінгів, заходів та молодіжних зустрічей. Проєкт сприятиме розвитку освіти, самореалізації та обміну ідеями серед молоді.

  1. ГО «Там де ти»

Проєкт «Територія можливостей»

Створений простір буде зоною можливостей для творчості, навчання та відпочинку молоді. Місцем для реабілітації та соціальної інтеграції Героїв-ветеранів. Інклюзивним простором, доступним для людей з інвалідністю. Простір стане територією єднання, розвитку та підтримки для молоді та ветеранів. 

  1. ГО "УФРА"

Проєкт "Професійний старт"

Проєкт передбачає проведення ознайомлення молоді міста із перспективними професіями, можливостями працевлаштування в громаді, кар'єрного планування, навчанню підприємництву та бізнес-плануванню.

Проєктом передбачається охопити 16 навчальних закладів міста Калуша.

Місія: бути каталізатором розвитку.

  1. ГО «ІМПАКТ ЦЕНТРСХІД ЮА»

Проєкт «Інформаційна кампанія Ради ВПО при Калуській міській раді»

Мета проєкту: забезпечення сталості роботи Ради ВПО шляхом створення колцентру і розміщення інформаційних стендів про роботу Ради. Реалізація проєкту дозволить налагодити контакти з ВПО в Калуській громаді щодо проблемних питань і напрацювання шляхів їх вирішення. Тристоронній діалог між Радою, органами місцевого самоврядування та ВПО сприятиме соціальній згуртованості на основі участі представників Ради в реалізації Програм підтримки ВПО.

  1. ГО "Чисті серця Калуш"

Проєкт "Комплексна підтримка ВПО і їх інтеграція"

Мета проєкту: посилення всебічної комплексної підтримки ВПО та їх інтеграція у життя громади, тісніша консолідація різних соціальних верств населення – внутрішньо переміщених осіб, членів родин військовослужбовців та ветеранів, дітей та осіб, що опинились у складних життєвих обставинах.

  1. НСОУ-Пласт

Проєкт "Спокійні діти під час війни"

Передбачає створення молодіжного пластового простору "Спокійні діти під час війни" на базі домівки Пласту на вул. Героїв України, 9а в Калуші.  Планується комплекс заходів. А саме: створення книжкового клубу, тенісного клубу; проведення лекцій з економічної грамостності, благодійних майстер-класів, показ кіно.

  1. БФ "Ти ангел"

Проєкт «Посилення соціально-психологічної та реабілітаційної спроможності Дитячого містечка «Дім ангела» у с. Гошів.

Мета проєкту: закупити меблі та посуд для облаштування навчального кухонного комплексу з метою навчати самостійно готувати їжу підлітків-сиріт та підлітків,позбавлених батьківського піклування; а також – придбання робота-порохотяга, спортивного обладнання та інвентаря для посилення реабілітації підопічних Дитячого містечка «Дім ангела».

  1. БФ "Ко-хати"

Проєкт "Кроки назустріч"

Мета проєкту: створити атмосферу довіри та взаємоповаги між потенційними мешканцями довготермінового житла для ВПО та інших вразливих категорій, що буде збудовано на базі колишнього дитсадка «Зірочка» і жителями довколишніх будинків даного мікрорайону. Проєкт передбачає організацію на занедбаній території майбутнього будівництва спільної толоки, прибирання, а також – проведення кількох виїзних мистецьких воркшопів для зазначеної цільової аудиторії з метою ближчого знайомства та згуртованості майбутніх сусідів.

  1. ГО «Спогади крізь віки»

Проєкт "Стежками часу. Відкрий Калуш заново"

Мета проєкту: створення системи загального, комплексного, безперервного патріотичного виховання, освіти дітей та молоді на основі збереження та примноження культурної спадщини, відродження традиційних цінностей; формування національної свідомості на основі історичної пам’яті українського народу.

Проєкт “Стежками Часу” - інтерактивно-цифровий квест  історичними місцями міста Калуша  сприятиме  згуртованості молоді на місцевому рівні на основі процесу участі  в квесті, спільної гри, пошуку відповідей на запитання щодо історії нашого міста.

Маршрут квесту містить і туристичну складову  - ознайомлення туристів, ВПО з цікавими історичними об'єктами нашого міста.

Проект “Стежками часу” сприятиме підвищенню  туристичної привабливості місту.

  1. ГО "Молодь у Дії"

Проєкт "Комфортне середовище для психологічної підтримки дітей та молоді"

Проєкт спрямований на створення безпечного інклюзивного простору для психологічної підтримки дітей і молоді, а також проведення освітніх і соціально важливих заходів. Завдання проєкту: провести ремонтні роботи у непридатних приміщеннях для створення належних умов. Забезпечити інклюзивний доступ до простору для дітей з особливими потребами. Завдяки відремонтованому та комфортному приміщенню ми зможемо організовувати безпечні та інклюзивні заходи для соціалізації, розбудови громадянської активності та емоційної підтримки молоді.

  1. ГО "Донецька обласна організація Всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України "

Проєкт «Єднання заради майбутнього»

Мета: Міст до створення інклюзивного суспільства, де кожен матиме можливість

реалізувати свій потенціал і сприяти розвитку громади, активізація участі молоді з числа ВПО робить громаду більш згуртованою, готовою до подолання викликів. Особистісний та соціальний розвиток, загальне зміцнення громади, шо робить її більш стійкою до кризових ситуацій, а також сприяє формуванню здорового суспільства. Обізнаність молоді місцевої громади про права людини та ненасильницькі підходи вирішення конфліктів,  створення безпечнішого та справедливого середовище для всіх її членів.

 

Голосувати за проєкти можна до 14:00 18 жовтня за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyLHjpqR26QEsRyHPNcETou-l44F3shPgPIQyLFEmhS78a_Q/viewform?fbclid=IwY2xjawF9tRBleHRuA2FlbQIxMAABHT_51gs2h9UJipD-0iSSuV89SApDYveyvnq6H-8T1oKzskfw6OhtssEljQ_aem_e3wEmZHRIgU5LPx6zaRjGw

 

Проводить Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у співпраці з гуманітарною організацією «Людина в біді» та за фінансової підтримки Чеської агенції розвитку.

 

Інші новини