6o

Про стан виконання робіт з косіння трави на території міста

  • 2022.05.26 14:31
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 757

❗Реагуючи на численні звернення мешканців, міський голова Андрій НАЙДА сьогодні проінспектував роботу всіх господарюючих суб’єктів з косіння трави на території міста та про результати проінформував наступне:

"☑В цілому – ситуація непогана. Але вважаю, що перш за все треба внести ясність по цьому напрямку роботи – хто і за що відповідає та з якою інтенсивністю мають скошуватися трави.

Отож, період косіння на площах загального користування та на міжквартальних ділянках триває п’ять місяців: з травня по вересень. Трава має бути покошена щомісяця. Відповідно – п’ять разів за сезон.

????Суб’єктами виконання цих робіт є ????️ одне комунальне підприємство – «Калушавтодор», три приватні управляючі компанії, що обслуговують багатоквартирні житлові будинки – ????️ТОВ «Комфорт-Дім», ????️ ТОВ «М-Монтаж», ????️ТОВ «Теплодім»; ????️ ОСББ; ????️підприємства та підприємці, інші користувачі земельних ділянок, які зобов’язані утримувати прилеглі до їх об’єктів земельні ділянки в належному стані.

⚠️Тепер конкретно щодо обсягів робіт та строки їхнього виконання.

Найбільша площа для косіння трави закріплена за КП «Калушавтодор» - 600 тис. м2. Це сквери, площі, придорожні смуги, газони тощо. І наші комунальники, треба віддати їм належне, з першим травневим покосом майже ????️справилися.

Треба відзначити, що ТОВ «Теплодім» (а мешканці добре знають поле діяльності цієї управляючої компанії) вже ????️відзвітували про завершення робіт, які планували на травень.

Ще ????️тривають роботи на міжквартальних ділянках, які закріплені за ️ТОВ «Комфорт-Дім», ТОВ «М-Монтаж». І, якщо перші вже впоралися на відсотків 70, то ТОВ «М-Монтаж» вчора тільки????️ розпочали косіння. Але тут є впевненість, що до кінця травня і це підприємство вчасно завершить косіння, бо організовано працює ціла бригада спеціалістів (це можна побачити в прикріпленому відео).

❗Разом управляючі компанії зобов’язані викошувати 200 тис. м2 площ. Це, зрозуміло, здебільшого прибудинкові території.

Решта земельних ділянок закріплені за суб’єктами господарської діяльності, які їх використовують. За чинними нормами вони повинні обслуговувати територію (зокрема й косити траву) на відстані 20 м, яка прилегла до огорожі їхнього ж об’єкту. Ось тут у нас і є найбільше проблем, бо сумлінних господарників не так вже й багато.

Наші інспектори з благоустрою працюють❗ з недобросовісними користувачами земельних ділянок. Але такі заходи, на жаль, є не настільки ефективними, якби хотілося.

Принагідно звертаюся до всіх, хто ще не приступив до травневого покосу, з наполегливим проханням – розпочинайте косіння. Треба бути всім взаємовідповідальними.

⚡Ще зверну увагу на те, що на виконанні графіків роботи всіх суб’єктів господарювання позначається загальний дефіцит пального. Це треба теж враховувати всім нашим мешканцям, оцінюючи роботу по її інтенсивності.

????️Насамкінець ще хочу подякувати всім, хто виконує свою роботу якісно та вчасно. Окрема подяка спілчанам ГО «Калуське територіальне об’єднання ветеранів Афганістану», які на громадських засадах долучилися до впорядкування територій і скосили траву в сквері, де має бути в перспективі пам’ятник їхнім побратимам. Це добрий приклад іншим."

Інші новини