11o

Про стан паркування транспортних засобів

  • 2024.09.13 13:15
    • Громада
  • 89

За час роботи інспекції з паркування в складі відділу муніципальної інспекції можна відзначити покращення культури паркування. Водії вже набагато ретельніше ставляться до порядку паркування та розуміють, що за порушення їх можуть притягнути до адміністративної відповідальності.


Спостерігається зменшення порушень правил стоянки в зоні дії знаку 3.34 «Зупинку заборонено» (який також забороняє і стоянку) та залишення авто біля жовтої лінії розмітки 1.4.
Проте і надалі інспектори з паркування часто фіксують порушення правил стоянки, зокрема паркування на газоні. Місць для паркування, справді, не вистачає, але ця проблема є у всіх містах. Це не дозволяє робити безлад на прибудинковій території, псувати трав’яне покриття та нищити роботу комунальних служб.
Для прикладу, на фото локація на вул. Героїв України 8 (біля Інженерного корпусу). Є бордюр, а газону вже немає, бо він просто знищений автовласниками. І це при тому, що поряд є, як мінімум, 3 місця для паркування: «кишеня» біля банку, паркувальний майданчик позаду спортзалу, паркувальний майданчик на протилежному боці будинку №8, та через дорогу велика стоянка біля магазину. За такий спосіб паркування передбачено штраф в розмірі 340 грн. Газон, згідно з визначенням ПДР, це ділянка однорідної території із дерновим покриттям.
Відділ муніципальної інспекції Калуської міської ради просить дотримуватись п.1.3 ПДР України, згідно з яким учасники дорожнього руху зобов’язані знати і неухильно виконувати вимоги цих Правил та бути взаємно ввічливими. Газони та дитячі майданчики – це не місця стоянок автомобілів, а життєвий простір мешканців міста.

Інші новини