3o

Спалах інфекційної хвороби у відпочинковому комплексі Вілла «Затишна» с. Микуличин Яремчанської міської громади

  • 2021.07.12 14:54
    • Держпродспоживслужба
  • 282

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє, що 07.07.2021 р. о 8:00 год. з КНП «Яремчанської МЛ» отримано екстрені повідомлення про захворювання на харчову токсикоінфекцію у 13 хворих, в т.ч. 12 дітей до 18 років, які перебували у відпочинковому  комплексі  Вілла «Затишна», що розташована за адресою: вул. Грушевського, 150 А,  с. Микуличин,  Івано-Франківської області (ФОП Якубів Н.В.). Заклад не зареєстрований як оператор ринку. Група дітей прибула на відпочинок із м.Коростеня, Житомирської області 05 липня 2021р. о 15-00 власним автобусом для святкування закінчення гімназії. Група складалася  із 21 дитини віком 17 років, 2 – х дорослих супроводжуючих та 3-х батьків.

У дорозі діти вживали продукти харчування приготовлені вдома та купляли по дорозі. В готелі відпочивальники вживали їжу, яку взяли з дому, куплену по дорозі та приготовлену в закладі відпочинку (власноруч та працівниками закладу (обід, вечеря).

Захворювання розпочалося в другій половині дня (проявлялося нудотою, блювотою, підвищенням температури тіла до 37,2 С, болем в животі, в деяких – проносом).  О 23:00 год.  06 липня 2021р. 12 дітей і один із батьків були госпіталізовані до інфекційного відділення КНП «Яремчанської МЛ» з попереднім діагнозом: харчова токсикоінфекція. Стан хворих – середньої важкості. 

Станом на 15 год. 07.07.2021р. госпіталізовано 13 осіб із них 12  дітей до 18 років.

Ймовірна причина спалаху – вживання недоброякісних харчових продуктів.

Вжито наступні заходи:

-  07.07.2021 р. проведено епідеміологічне розслідування даного спалаху;

- проводиться  позаплановий захід державного нагляду контролю у сфері безпечності харчових продуктів;

-  повідомлено Головне управління Національної поліції;

-  повідомлено органи місцевого самоврядування;

- проведено лабораторне обстеження відпочинкового комплексу Вілла «Затишна» з відбором проб харчових продуктів, готових страв, води питної, змивів на БГКП та пат. флору. 

Протиепідемічні заходи тривають.

Інші новини