29o

Про роботу, спрямовану на упередження аварій та готовність до оперативного відновлення теплопопостачання в разі надзвичайних ситуацій

  • 2022.09.19 15:48
    • Житлово - комунальне господарство
  • 213

Міський голова Андрій НАЙДА:

"Про роботу штабу із забезпечення сталого проходження опалювального сезону в нашій громаді виконання нашими комунальниками запланованих заходів ми інформуємо періодично.

А сьогодні зупинемося на одних з пріоритетних напрямків роботи, які спрямовані на☑ упередження аварій та☑ готовність до оперативного відновлення теплопопостачання в разі необхідності, бо ризики виникнення позаштатних ситуацій, передовсім через збройну агресію, насправді, очевидні.
Отже, ми ⬆️вибудовуємо систему оперативної взаємодії комунальних служб на випадок збоїв у подачі теплоносія чи води (це, власне, те, за що відповідає місцева влада). Звісно, всі заплановані заходи мають на меті прихистити людей в разі надзвичайної ситуації на час ліквідації наслідків аварій.
✅На ці випадки вже визначилися з дислокацією п’яти пунктів обігріву:
1. Ліцей № 1;
2. Спортивний манеж ДЮСШ управління освіти;
3. Ліцей № 3;
4. п/к «Мінерал»;
5. Коледж культури та мистецтв.
Всі ці пункти забезпечуватимуться теплом від твердопаливних котлів і завжди напоготові будуть ще й генератори. Все необхідне уже придбано.
Щодо забезпечення мешканців (у разі необхідності) ❗питною водою – то тут розроблено вже алгоритм її довезення до споживачів: укладено договір на використання цистерни, визначені резервні джерела.
????Велика робота проведена з АТ «Прикарпаттяобленерго», ПАТ «Івано-Франківськгаз», управляючими компаніями щодо підготовки мереж електропостачання та газопостачання багатоквартирних будинків до умов при збільшеному навантаженні через масовий перехід споживачів на індивідуальне опалення. ➡️Газовики запевнили, що газові мережі готові до транспортування більшого об’єму газу, а внутрішньо-будинкові системи електропостачання (в будинках, які відключені від централізованого опалення) довелось «підсилити». ????З цією метою реалізується цільова програма, яка передбачає виконання відповідних заходів на 1,5 млн. грн.
Уважно стежимо за перебігом підготовки до опалювального сезону ????️«Філією "Калуська ТЕЦ" ТЗОВ "КОСТАНЗА". Щодо підготовки самих мереж, то ми уже про це інформували (КП «Калуська енергетична компанія» разом з «Філією «Калуська ТЕЦ» ТЗОВ «Костанза» вже приступили до гідрологічних випробовувань системи).
Щодо забезпечення теплоелектроцентралі паливом, то це питання також вирішується позитивно. Але ми мусимо розуміти, що і тут ризики можуть виникнути через непередбачуваність військових дій. Тому мешканцям нашого міста, які залишились на централізованому опаленні, теж слід подбати ➡️про альтернативні джерела тепла про всяк випадок.
Разом з тим – ❗це тільки частина з цілої низки заходів, які реалізуються у нашій громаді з метою якісної підготовки до опалювального сезону. Про решту рботи, зокрема про підготовку дорожнього господарства до зими, інформуватимемо й надалі."
Інші новини