31o

Про реконструкцію водопровідної мережі на майдані Шептицького

  • 2024.08.29 13:12
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 34

Днями через аварійну ситуацію із водопроводом на майдані Шептицького на окремих вулицях Калуша довелося призупинити водопостачання майже на добу.


Сьогодні директор КП «Калуська енергетична компанія» Петро Шевчук розповів, чому на цьому відтинку водопроводу часто трапляються пориви.
– Наразі ми вже маємо інформацію лабораторного дослідження цього водопроводу, яка чітко вказує на те, що він не якісний і не відповідає вимогам ДСТУ, – констатував Петро Шевчук. – Фактично його не можна було монтувати та використовувати…
За словами директора КП «Калуська енергетична компанія», внутрішня сторона труби має шершаву поверхню, а товщина стінок на 40% менша від вимог.
– Єдиний показник за яким трубопровід відповідає вимогам – це колір, – продовжує Петро Шевчук. – У результаті за більш, як 10 років експлуатації, маємо 10 значних поривів. Наразі працівники підприємства змонтували запірну арматуру, яка дасть можливість на цьому відтинку перекривати водопровід, щоб підключати нових споживачів та загалом забезпечувати мешканців питною водою.
Детальніше – у відео.

Інші новини