14o

Про правила поводження з безпритульними собаками

  • 2023.03.06 11:31
    • Житлово - комунальне господарство
    • Безпритульні тварини
    • Міська рада консультує
  • 791

У нашому місті виникає багато непорозумінь щодо утримання безпритульних тварин. Одні мешканці, підгодовують та утримують безпритульних тварин у під’їздах, біля багатоквартирних будинків, а інші – вважають це недопустимим.
   Толерантне ставлення до живої природи, в тому числі до тварин, є вірним і правильним. Та у суспільних відносинах необхідно дотримуватись певних правил.
   Порядок утримання домашніх тварин у місті Калуші регламентовано у Правилах, які затверджені рішенням Калуської міської ради від 30.09.2008 № 711. У них описано обов’язки та права власників тварин, де тварин дозволяється утримувати, порядок поводження з ними та інше.
Згідно з Правилами, утримання собак, котів та інших тварин у місцях загального користування (коридорах, підвалах, на сходах, горищах) заборонено.
   Утримання безпритульних собак (чи інших тварин) у під’їздах може бути небезпечним та несе різні ризики для усіх мешканців будинку. Безпритульні собаки можуть бути агресивними та несприйнятливими для людей, що може призвести до нападу на мешканців, або їх домашніх тварин. Безпритульні тварини можуть бути також джерелом забруднення в будинку та різного роду захворювань (в тому числі інфекційних).                                                                                                                                              Отже, якщо ви є співвласником житла у багатоквартирному житловому будинку, то повинні бути уважними до потреб інших співвласників та дотримуватись Правил, щоб забезпечити гармонійне співіснування всіх жителів будинку, запобігти конфліктам, неприємностям.


   Окрім того порушення правил утримання собак і котів тягне за собою відповідальність згідно статті 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Додатково інформуємо - у разі виявлення на території громади агресивних безпритульних собак або ж цуценят, інформацію про це мешканці можуть повідомляти в Благодійну організацію "Дім Сірка м.Калуш" за номером телефону 095 096 79 26 або ж до управління житлово-комунального господарства за номерами телефонів 03472-62968, 03472-66117. Відповідно буде проведено виїзд на місце, звідки заберуть цуценят та/або, по можливості, агресивну собаку. При неможливості забрати агресивну собаку буде заплановано приїзд ловця з м.Івано-Франківськ для здійснення відлову.

Інші новини