10o

Порятунок лебедя

  • 2021.02.07 16:50
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 421

07 лютого 2021 року небайдужі громадяни Калуської міської територіальної громади повідомили, що виявили на водоймі в районі кільця по вул. Долинська в місті Калуш одного ослабленого лебедя, який знаходився на краю льодового покриву та не ворушився, можливо опинився у пастці (примерз до льоду) та відстав від зграї лебедів.

Представниками управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради терміново здійснено виїзд з метою огляду водойми та у разі необхідності - порятунку лебедя.

До місця події також виїхало одне відділення ДПРЧ-6 УДСНС в області. Рятувальники за допомогою човна намагались допомогти та врятувати лебедя. Під час наближення човна до птаха, йому вдалось самовизволитись та долучитись до зграї.

Принагідно повідомляємо, що лебедів і качок не можна годувати хлібом — у птахів від нього починається ентерит. Цим люди надають птахам погану послугу. Орнітологи рекомендують підгодовувати птаха в період морозів тільки в тому випадку, якщо це сірий перволіток, що ще не змінив оперення. Одному такому лебедю необхідний 1 кг комбікорму раз на три дні. Така порція не привчить птаха до штучного годування, але й не дасть загинути в холод. Також лебеді охоче їдять зерно, овес, кукурудзу, терті овочі та розмочене у воді сіно. 

Інші новини