10o

Про порядок обслуговування пільгових категорій населення, в т. ч. учасників АТО/ООС та членів їх сімей у лікувальних закладах

  • 2021.03.16 09:21
    • Соціальна сфера
    • Охорона здоров'я
  • 581

Першочергове обслуговування для пільгових категорій населення забезпечується у лікарів первинної данки за попереднім погодженням в телефонному режимі з лікарем з яким укладена декларація.

Консультація лікаря вторинної ланки за електронним направленням  лікаря ПМД (іншого варіанту електронна система НСЗУ не передбачає), за винятком звернення в екстрених випадках або коли хворий уже лікується у вузького спеціаліста. Електронне направлення  передбачає погодження дати та часу відповідно до графіка прийому лікаря спеціалізованої медичної допомоги (через  лікаря ПМД, або реєстратуру).

У пакет безоплатних медичних послуг  у лікаря ПМД входить проходження профілактичних обстежень. Відповідно до роз’яснення НСЗУ у сімейного лікаря  можна пройти  профілактичний огляд, отримати довідку , здати безоплатно аналізи (заг. ан. крові, глюкозу крові, заг. холестерин, ЕКГ,  тест на ВІЛ, вірусні гепатити).

З огляду на скарги, спосіб життя, сімейну історію хвороби лікар визначає  обсяг обстежень та надає при потребі електронне направлення до суміжних спеціалістів з визначенням дати та часу прийому.

Станом на кінець 2020 р, на обліку у міському центрі первинної медико-санітарної допомоги перебуває інвалідів АТО 30 осіб.  За 2020 р. взято на облік 2 осіб інвалідів.

По групах інвалідності І гр. – 1 особа; ІІ гр. -8 осіб; ІІІ гр. – 21 особа. Протягом року всі 412 осіб пройшли огляд у своїх терапевтів. Отримали санаторно – курортне лікування 57 учасників АТО. Амбулаторно призначено лікування 340 учасникам АТО.

Отримали ліки за рецептами лікарів для амбулаторного лікування 105 чол. на суму 164 564,22 грн. протягом 2020 року.

Інші новини