29o

Підготовка до опалювального сезону на завершальному етапі

  • 2022.09.16 08:23
    • Актуально
    • Житлово - комунальне господарство
  • 412
 Це питання з року в рік ніколи не втрачає актуальності та завжди вимагало підвищеної уваги. А через військову агресію весь цей процес ускладнюється ще й тим, що, крім проведення традиційних заходів, треба дуже ретельно прорахувати всі потенційні ризики, аби запобігти їм.
  Власне з цих причин на початку серпня за розпорядженням міського голови☑ утворено міський оперативний штаб із забезпечення сталого проходження опалювального сезону, організації упередження аварій та оперативних відновлювальних робіт. ✅Штаб фактично працює у безперервному режимі, бо завдань для виконання є ще немало.
   За проміжними підсумками можна сказати, що нашими комунальними підприємствами, управліннями на сьогодні успішно здійснено величезний обсяг робіт.➡️ А    щоб якнайширше поінформувати громаду про перебіг підготовки до опалювального сезону, пропонуємо кожен аспект розглянути зокрема.
   Першим і найскладнішим завданням було для нас оптимізувати систему теплопостачання від комунальних котелень та підготувати мережі. Підстав для цього було вдосталь – від великої збитковості котелень через масовий перехід споживачів на індивідуальне опалення і відповідного зменшення на них навантаження, до здорожчання енергоресурсів.
  Це, в свою чергу, зумовило проведення реконструкції всіх котелень, їх ремонту, доукомплектування тощо. Виконавцем цих всіх робіт є КП «Калуська енергетична компанія».
  З цього питання на комунальники прозвітували ❗про готовність котельні на вул. Винниченка. Відтепер вона буде забезпечувати подачу тепла до ✔6 житлових багатоквартирних будинків мікрорайону цієї вулиці, які залишились на централізованому опаленні, ✔2 дитячих садочків, ✔бібліотеки,✔ виставкової зали.
   На інших котельнях реконструкція завершується. Є впевненість, що всі заходи будуть виконані в заплановані терміни. ⬆️Йдеться про комунальні котельні на вул..Чорновола, вул. Йосипа Сліпого, вул. Біласа-Данилишина та на б-рі Незалежності. ➡️Одна з них, та що на вул. Чорновола, переводиться під твердопаливну. ❗Всі вони подаватимуть теплоносій бюджетним закладам і установам.
   Тут варто зазначити, що все необхідне уже придбано, йдуть підготовчі роботи (встановлення котлів, їх обв’язка тощо).
   А загалом з бюджету громади на заходи з реконструкції котелень направлено: ✔
0,3 млн. грн – на виготовлення проектної документації; ✔1,62 млн. грн – на закупівлю нових котлів; ✔1,2 млн. грн. – на реконструкцію мереж з газопостачання котелень.
   Кошти, звісно, не малі, але є впевненість, що від проведеної реконструкції котелень обсяги споживання енергоресурсів значно знизяться. А на сьогодні це також є пріоритетом.
   Також варто зазначити, що працівниками КП «Калуська енергетична компанія» у співпраці з Калуською ТЕЦ активно ведеться робота з підготовки мереж централізованого теплопостачання від теплоелектроцентралі до опалювального сезону. На потреби в закупівлях труб для ремонту цієї мережі ❗виділено 0,5 млн. грн. На сьогодні комунальники вже приступили до гідрологічного випробовування системи теплопостачання.
До слова, ✔управляюча компанія «Теплодім» вже відновлює систему теплопостачання в суміжних будинках на вул. Пушкіна (15,15а,15б,15в), де нещодавно її зруйнували зловмисники.
  Ще з важливого ➡️ наше комунальне підприємство «КЕК» отримало ліміт на 2,1 млн м3 блакитного палива. І за прогнозами – цього цілком достатньо, щоб забезпечити теплопостачанням всі об’єкти, які обслуговує КП «Калуська енергетична компанія».
Інші новини