10o

Про налагодження співпраці з представниками духовенства – на зустрічі з міським головою

  • 2024.04.26 16:42
    • Соціальна сфера
    • Освіта
    • Культура
    • Спорт
    • Старостинські округи
    • Дозвілля
  • 71

25 квітня відбулася робоча зустріч міського голови Андрія Найди з священослужителями Калуської громади. Мета – налагодження співпраці структурних підрозділів міської ради з представниками духовенства.

«Згуртування громади для нас дуже важливо. І дуже добре, коли воно прослідковується у всіх справах. Особливо єднає віра та молитва. У нашій громаді високий рівень духовної просвіти. Це завдяки налагодженій співпраці з священослужителями. У складний період, який ми переживаємо, це особливо відчувається», - зазначив Андрій Найда.

Участь у заході взяли також представники поліції, служби з надзвичайних ситуацій, громадських організацій. Поліцейський офіцер громади Михайло Площинець наголосив про активізацію шахраїв та нагадав прості правила безпеки. Про вжиття заходів щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час відзначення Великодніх свят у Калуській громаді, в тому числі й у храмах, доповів головний інспектор Калуського РУ ГУДСНС України в Івано-Франківській області Руслан Вальнюк.

Заступниця Надія Гуш звернула увагу на план заходів до відзначення Великодніх свят у Калуській громаді та на вирішенні організаційних питань. Зазначила, що управлінням культури, національностей та релігій вже розроблено загальний графік Великодніх богослужінь у храмах громади, який буде доведено до відома мешканців.

Про співпрацю закладів освіти зі священнослужителями розповіла заступниця начальника управління освіти міської ради Леся Кобзан. Леся Несторівна поінформувала, що пріоритетним у формуванні юного покоління є духовне виховання. Цьому напряму роботи в закладах освіти приділяється особлива увага. Зокрема, у кожній школі викладається курс «Основи християнської етики». Позитивним був і проект «Духівник школи». Про його актуалізацію погодилися і духовенство.

Ольга Яковина, заступниця начальника управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради, акцентувала увагу на дотриманні вимог законодавства України щодо охорони культурної спадщини. Укладання охоронних договорів на будівлі храмів громади, що є пам'ятками культурної спадщини місцевого значення.
Представники молодіжних спільнот, які були присутні на зустрічі, підкреслили важливість співпраці громадських молодіжних організацій з духовенством. Адже, формування духовності є важливою складовою багатьох громадських організацій. І часто є потреба у порадах.
Підсумовуючи зустріч, міський голова подякував священослужителям за підтримку та сприяння розвитку громади як згуртованої спільноти.

Інші новини