19o

Про кризову ситуацію в роботі очисних споруд ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ»

  • 2024.07.31 17:47
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
  • 36

Сьогодні, 31 липня, відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На порядок денний винесли єдине питання: «Про кризову ситуацію в роботі очисних споруд ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ».


До Калуської міської ради звернулося керівництво ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» з листом від 29.07.2024 р. про те, що у структурі підприємства є об’єкт критичної інфраструктури – цех нейтралізації і очистки промислових стічних вод. Послугами очисних споруд користується ряд промислових підприємств міста та КП «Калуська енергетична компанія». Остання, у свою чергу, надає послуги промисловості і населенню громади з централізованого водовідведення і водопостачання.
На даний час виникло проблемне питання у зв’язку зі зменшенням кількості обслуговуючого персоналу в підрозділах товариства. Причинами звільнення працівників є відсутність бронювання і заборгована заробітна плата.
Станом на 29.07.2024 із 38 працівників фактичної кількості обслуговуючого персоналу очисних споруд написали заяви на звільнення з 31.07.2024 року 26 працівників. Їхня основна вимога – виплата заборгованої зарплати.
З урахуванням даних обставин забезпечити безаварійну роботу очисних споруд з 1.08. 2024 буде неможливо. Відповідно, товариство буде змушене припинити надання послуг з очищення стічних вод промисловості та населенню громади.
Заслухавши інформацію начальника управління забезпечення виробництв ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» Володимира Шевчука та міського голови Андрія Найди комісія вирішила:
1. Інформацію щодо ситуації, яка склалася на ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ», взяти до відома.
2. Зобов’язати ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» забезпечити безаварійну роботу цеху нейтралізації і очистки промислових стічних вод (очисні споруди).
3. ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» (при надходженні коштів за оплату від КП «Калуська енергетична компанія») здійснити фінансування заборгованої заробітної плати працівникам цеху очисних споруд.
4. КП «Калуська енергетична компанія» (у випадку зупинки чи неналежного виконання договірних зобов’язань щодо очистки господарсько-побутових стоків ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ») невідкладно повідомляти державні та іншу уповноважені органи, в т. ч. правоохоронні, про такі ситуації.
У звязку з даною ситуацією у п’ятницю, 2 серпня, скликається позачергова сесія Калуської міської ради.

Інші новини