27o

Про конститутивні засади організації якісного освітнього простору в 2024/2025 навчальному році говорили освітяни під час традиційної серпневої зустрічі

  • 2024.08.29 16:20
    • Громада
    • Освіта
  • 27

29 серпня у Концертному залі відбулися освітянські зустрічі. У своєму зверненні міський голова Андрій Найда подякував освітянам за невтомну працю, за плідні зусилля у навчанні та вихованні дітей: «Праця наших освітян є мегапотужною. Велика вам дяка та шана. Дай, Боже, щоб наступна наша конференція була в умовах Перемоги».



До участі у модерованій дискусії з питання трансформації освіти, її ключові траєкторії в освітньому просторі долучилися Надія Гуш, заступниця міського голови, начальниця управління освіти Ірина Люклян, керівник Голинського ліцею Радіон Прокопчук, вихователька-методистка ЗДО «Ластівка» Галина Дячук, заступниця директора Калуського ліцею №4 Тетяна Малярчук, учитель предмету «Захист України» Калуського ліцею №10 Богдан Когут.

Директорка центру професійного розвитку педагогічних працівників Наталія Пукіш, модераторка зустрічі зазначила: «Наша тема - про основні виклики в новому навчальному році. А саме - розвиток дошкільної освіти, організація роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, покращення освітніх просторів, їх матеріально-технічної бази, нові вимоги до нових навчальних програм (5-9 класи), до оцінювання , знайомство з оновленою програмою предмету «Захист України».

У другій дискусійній панелі для обговорення питання нових вимірів безпеки були запрошені заступниця начальниці управління освіти Леся Кобзан, старший слідчий СВ Калуського РВВП ГУ в Івано-Франківській області Олександр Хамуляк, начальниця відділу служби освітньої безпеки Калуського районного відділу Богдана Борейко, інспекторка служби освітньої безпеки Калуської початкової школи №11 Тетяна Чаборик та психологиня Калуської гімназії №9 Любов Василів.

«Сьогодні на зустрічі ми акцентуємо увагу на різні види безпеки і як кожен зі своєї сторони може долучитися до викликів сьогодення. А також вказати керівникам закладів освіти, які є шляхи для подолання цих викликів. Що адміністрація закладу не сама, є співпраця, комунікація з поліцією, офіцерами безпеки. Важливою є й документація щодо створення безпечного освітнього середовища, вимоги до укриттів», - акцентувала Іванна Валько, консультантка ценру професійного розвитку педагогічних працівників, модераторка другої панельної дискусії.
Присутні на заході депутатки Калуської міської ради Оксана Савчук та Алла Попельницька зазначили, що освіта – пріоритетна галузь у громаді, яка завжди підтримувалася. І надалі буде приділятися значна увага її розвитку.

Після дискусій окремо відбулася нарада для керівників закладів освіти, під час якої обговорили детальніше важливі освітянські питання.

Інші новини